Американець вимагає компенсацію в мільйон доларів за те, що 17 років відсидів у в'язниці за двійника

Американець вимагає компенсацію в мільйон доларів за те, що 17 років відсидів у в'язниці за двійника
Поделиться в социальных сетях:

Річард Ентоні Джонс відсидів у в'язниці 17 років. Рік тому він вийшов на свободу і тепер вимагає від влади штату Канзас 1,1 мільйона доларів. Вся справа в тому, що Річард був невинний і сидів у в'язниці замість свого двійника.

У 1999 році чоловік напав на жінку і намагався відібрати у неї гаманець. Жінка відбивалася і міцно трималася за своє майно, тоді грабіжник переключився на її телефон. У підсумку телефон йому вдалося відібрати, а жінка впала і подряпала коліна, що стало обтяжуючою обставиною пограбування. Очевидці ідентифікували злочинця як «чоловіка на ім'я Рік, схожого на іспанця або афроамериканця, з довгим волоссям, зачесаним назад». Про це пише bigpikcha.

Свідок записав номер автомобіля спільника грабіжника. За допомогою цих відомостей вдалося вийти на водія. Його привезли до відділку і дали фотографії всіх Річардів і Ріків, що підходили під опис злочинців. Спільник злочинця вказав на фотографію Джонса. На нього ж пізніше вказала і жертва. Але Джонс під час пограбування був на вечірці з нагоди дня народження подруги. Алібі могли підтвердити кілька свідків. Та присяжних в суді цей факт не переконав. Джонса, у якого раніше вже була судимість, посадили у в'язницю на 19 років за звинуваченням у пограбуванні з обтяжливими обставинами. Джонс намагався подати на апеляцію, але програв.

У 2015 році інші ув'язнені почали розповідати Джонсу, що в тюрмі сидить чоловік, дуже на нього схожий, як брат-близнюк. І звуть його теж Рік. Джонс звернувся в організацію, яка допомагає невинно засудженим. Члени організації вистежили Ріка Амоса. Виявилося, що чоловіки і справді схожі: вони майже однакового зросту, важать теж однаково, та ще й приблизно одного віку. І багато фактів біографії Амоса вказують на те, що саме він винен у скоєнні злочину.

У 2017 році вдалося домогтися звільнення Річарда. Тепер він вимагає, щоб влада штату визнали його невинним і виплатили компенсацію в розмірі 1,1 мільйона доларів. Крім того, він хоче домогтися безкоштовної освіти для своїх дочок, медичної страховки для всієї родини за рахунок держави і компенсації витрат на адвоката.

Важко уявити, як містер Джонс зможе почати нове життя без сторонньої допомоги. Він втратив стільки років за гратами, коли міг здобувати освіту і розвивати професійні навички, – йдеться в позові.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Зарисованная фреска настоящего основателя собора София Киевская: как ошибочная реставрация изменила историю
Самое загадочное явление, которое почти 400 лет не могут разгадать ученые: интересные факты о шаровой молнии
Зарождение жизни на Земле: ученые считают, что дождевая вода могла способствовать эволюции первых клеток
Зарождение жизни на Земле: ученые считают, что дождевая вода могла способствовать эволюции первых клеток

Считается, что первые формы жизни, могли возникать спонтанно из органических молекул...

Рискованное путешествие: аэропорт райских островов Макаронезии входит в топ-10 самых опасных в мире
Курган в форме корабля, 139 могил и сокровища викингов: археологи сделали неожиданное открытие в Швеции
Курган в форме корабля, 139 могил и сокровища викингов: археологи сделали неожиданное открытие в Швеции

Это открытие произошло во время раскопок вблизи города Варберг...

Кремль подрывает доверие украинцев через агентурную сеть телеграмм-каналов
Узнать больше