У США навчилися робити воду з порошку

ДЖЕДАИ
Поделиться в социальных сетях:

В одній з американських лабораторій навчилися робити з порошку воду. Вчені винайшли те, що може врятувати від спраги всю планету. Як працює ця диво-машина та скільки коштує ковток прісної води майбутнього?

Мрію мільйонів людей на планеті про чисту питну воду з повітря втілив у життя професор Омар Ягі із Каліфорнійського університету. Разом зі своєю командою він розробив пристрій для збирання прісної води в умовах аномально високих температур. 

Головний елемент – порошок. Він збирає воду із сухого повітря. Ми назвали його метало-органічною структурою. У його основі лежить цирконій.

Євген Капустін, асистент

Коли температура падає, наприклад, уночі, матеріал, наче губка, вбирає у себе вологу. Коли ж зранку стовпчик термометра іде вгору, вода випаровується з кристалів і осідає на стінках спеціального резервуара.

З одного кілограма порошку вчені отримали 100 грамів води. Утім, успіх експерименту нівелювала доволі висока вартість диво-піску. Усе через цирконій у його складі. Тож, команда науковців замкнулась у лабораторії і, замінивши головну складову на алюміній, зменшила вартість порошку аж у 150 разів. На додачу зросла і ефективність експериментального генератора води.

Ми протестували його в умовах пустельного клімату. Кілограм нової генерації магічного порошку за добу продукував 400 мілілітрів води.

Фарад Фатхієх, доктор наук

Окрім цього, застосування алюмінію дозволило приладу ефективно працювати навіть за нульових температур.

У світі немає нічого схожого, цей пристрій працює за температури навколишнього середовища, використовує сонячне світло і геть не потребує енергії. З ним можна буде отримувати воду просто серед пустелі.

Омар Ягі, професор

Тепер пристрій планують зробити комерційно привабливим і запустити його серійне виробництво. Для цього розробники запустили кілька стартапів проектів і розпочали безпосередні переговори з урядами різних країн, де їхній продукт матиме найбільший попит.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Самая невероятная подводная находка: в Балтийском море обнаружили космический корабль
На телеканале 2+2 премьера документального спецпроекта «Спротив»
На телеканале 2+2 премьера документального спецпроекта «Спротив»

О людях, которые находятся в оккупации и сопротивляются…

На телеканале 2+2 трансляция матча «Днепр-1» – «Кривбасс»
Реслинг-шоу Backlash France покажут на Киевстар ТВ в свободном доступе: будут комментировать Белкин и Новак
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны
«Затерянный мир»: впечатляющие рекорды украинцев во время войны

О тех, кто своими достижениями и жаждой победы ежедневно повышают статус Украины…

Динозавры в Украине: историческая находка на Киевщине меняет представление о наших древних территориях
Узнать больше