Переселенець Геннадій укомплектовує базу даних про військові злочини на Донбасі

ДЖЕДАИ
Поделиться в социальных сетях:

Цією справою він займається вже четвертий рік, бо певен, що документування – ключовий доказ російського сліду в Україні.

Третій поверх луцького готелю, у одному з номерів – офіс колишнього будівельника з Луганська Геннадія Щербака. Нині він очільник громадської організації, що займається пошуком зниклих безвісти та документуванням фактів жорстокості у збройному конфлікті на Сході України.

Эта собранная информация и работа направлена на незворотність покарання. Вся собранная информация поможет добиться справедливости.

Геннадій Щербак, очільник ГО

Програма, яку створив Геннадій, наповнюється щогодини. Зараз у базі 19 000 осіб. Чимало відео та фотографій. Завдання організації – відстеження у мережі постів сепаратистів: як знущаються, чи розстрілюють полонених. З деякими бойовиками навіть доводилося виходити на зв’язок під легендою журналістів з Росії. Отримавши відео, пошуковці спів ставляють факти, розповіді очевидців, розбивають подію за персоналіями, що опинились у кадрі. І так встановлюють істину: живий боєць, чи мертвий.

Катерина Хомяк – мама зниклих 4 роки тому зниклих айдарівців Володимира та Дмитра. Зв’язок із ними обірвався неподалік міста Щастя. Наразі доля хлопців невідома. Жінка вже навіть їздила на Схід, щоб викупити тіла нібито синів, однак загиблі виявилися не її дітьми. Катерина сподівається, що сини іще живі. Так думати її спонукає і відео, яке показали пошуківці. 

База, де можна знайти інформацію про зниклих безвісти на Сході, унікальна. Нею користується і нацполіція і СБУ. Окрім Геннадія доступ до сервера, який прописали у Європі на випадок зламу, мають ще десятеро його колег.

На основі зібраних матеріалів луцька організація видала книгу про події на Сході. На черзі ще одна, каже Геннадій, вона буде значно більшою, бо кількість трагічних людських історій зростає з кожним днем.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Смотри матч «Динамо» – «Полесье» на телеканале 2+2
На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Узнать больше