Граната в кишені: як боєць АТО опинився за ґратами

Дембель
Граната в кишені: як боєць АТО опинився за ґратами
Поделиться в социальных сетях:

Програма Дембель відвідала військового у в'язниці, який кинув гранату в Одеському ресторані. Що насправді відбувалося того вечора і чому він так вчинив?

Доброволець батальйону Кульчицького 27-річний Андрій Сімашко відбуває покарання в Одеській виправній колонії суворого режиму. За версією слідства, він кинув бойовою гранатою у відвідувачів кафе. За свій злочин хлопець отримав 5 років за ґратами.

На суді обвинувачі розповідали: "Зайшов п'яний укроп: "Я воював, на Майдані стояв, я вас усіх підірву, порву, поріжу", - каже ув'язнений Андрій Сімашко. – Мене, звичайно. Ніхто не слухав".

На Майдані Андрія знали майже усі. Він був у легендарній другій сотні самооборони. Ризикуючи життям, він витягав поранених з-під куль на Інститутській. Улітку 2014 Андрій пішки вирушив воювати добровольцем. Залишився воювати у батальйоні Нацгвардії ім. Кульчицького. Коли Андрій повернувся на ротацію в рідну Одесу, він все ще жив війною. Того вечора хлопець зайшов у бар біля дому, в якому вже відпочивала компанія молодих людей.

За словами Андрія, нетверезі хлопці почали його провокувати: "Вони почали розпитувати: а ти хто такий? де стояв? з ким стояв? І прозвучала така фраза, яка клином врізалася в пам'ять "Вас фашистів карати треба, стріляти". І один із хлопців підійшов і відірвав шеврон".

За цим послідував удар в ухо, Андрій машинально відповів – і почалася бійка.

На той момент, боєць із позивним "Одеса" думав, що граната – це єдиний вихід із становища. Зараз доброволець – у в'язниці і шкодує про свій вчинок.

За даними правоохоронців, нині за гратами знаходяться 170 учасників АТО. З них 33 – уже засуджені, інші перебувають під слідством. Їх звинувачують у вбивстві і незаконному поводженні зі зброєю.

"Участь у бойових діях, участь в АТО не убезпечує від кримінального покарання за скоєні злочини. Перед законом всі рівні, - наголошує речник ДПТС України Катерина Денисюк. – Скоїв злочин – будеш сидіти".

Не можна переносити війну у мирне життя, і вирішувати проблеми ось таким чином. Як подолати агресію і не накоїти лиха – читайте у порадах психолога.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Солидарность Тайваня в украинской борьбе: история самопожертвования добровольца Джонатана Ценга
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС

Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Днепр-1» против «Динамо»
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его

Сегодня только 3% украинцев поддерживают статус русского языка как второго официального…

Археологи раскопали 2100-летнюю могилу женщины, которую похоронили на бронзовой кровати и в золотом лавровом венке
ДнепроГЭС в 1941 году взорвали не нацисты, а советские власти: правда о трагедии, которая унесла сотни тысяч жизней
Узнать больше