Чому бійців АТО можуть навчити у Центрі підтримки аеророзвідки

Дембель
Чому бійців АТО можуть навчити у Центрі підтримки аеророзвідки
Поделиться в социальных сетях:

Столичний Центр аеророзвідки – заклад важливий. Саме тут навчають та тренують "очі армії" – операторів-пілотів дронів, які згодом будуть застосовувати цінні знання вже у фронтовому небі. Програма Дембель на 2+2 побачила, як навчаються наші розвідники.

По кілька годин кожного дня вони проводять на полігоні – тренуються керувати безпілотниками. Перед цим були два тижні теорії та управління дронами на симуляторах. Все це – Центр підтримки аеророзвідки, який безкоштовно навчає військових та демобілізованих.

Юлія з позивним Валькірія вже має сертифікат, а тепер мріє про власний дрон та приватний бізнес: "Враження не можна передати. Все залежить від твого бажання та від того, твоє це чи не твоє. Відчула літак, мені це дуже сподобалось. Я думаю, що я буду працювати в небі безпосередньо, у АТО або просто аматорська зйомка".

"У багатьох людей видно, як загорілися очі. Небо – це такий наркотик. Раз побував у небі, навіть не особисто, скажемо так, а керуючи моделлю – від цього важко потім відмовитись", – розповідає Дмитро, інструктор Центру підтримки аеророзвідки.

Бійці, які успішно склали іспити, отримують сертифікат оператора-пілота, який вони зможуть застосувати не тільки на фронті, а в усіх сферах.

 "Проект абсолютно волонтерський. Просто люди відгукнулись на ідею, люди зрозуміли, що це потрібно, що це очі на війні, що це стратегічно важливе питання, – коментує Марія Берлінська, активістка Майдану, а нині керівник та засновниця Центру підтримки аеророзвідки. – Безпілотники – це не тільки  військова сфера. Безпілотники – це наше майбутнє завтра. Вони будуть майже в усіх сферах життя. Це моніторинг екології, лісових пожеж, нафтогазопроводів, вирубки лісів, аграрний сектор, доставка вантажів. Ну і, звичайно, це дуже красива аерофотозйомка".

Детальніше про життя та навчання у Центрі підтримки аеророзвідки дивіться у програмі Дембель на 2+2. Нові сюжети дивіться щонеділі о 15:00.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Загадка в Сомином: таинственный водяной монстр затягивает скот на дно озера в поселке на Волыни
Пропаганда заставляет людей верить в героизацию войны: что действительно скрывается под маской «неизвестного героя»?
Узнать больше