Як “гірники” на останніх секундах вибороли перемогу в українському дербі

Поширити в соціальних мережах:

Огляд ключових і суперечливих моментів матчу та експертний розбір у студії програми Профутбол на 2+2.

Чемпіонат України 2018/2019, 14 тур, "Шахтар" – "Динамо". Поєдинок, який дивився, напевно, кожен український вболівальник і бачив, як гірники вирвали перемогу 2:1на останніх хвилинах матчу. Матч викликав зовсім протилежні емоції.

"Шахтар" мав кадрові проблеми – Фернандо на милицях, а Марлос взагалі до Харкова не прилетів. Були сумніви й щодо участі Тайсона,

На початку матчу найпомітнішою фігурою на полі був Тарас Степаненко. Він підказував, сперечався, а ще на певний час позбувся головної візуальної ознаки капітана. Була помітна і надмірна мотивація на гру з колишньою командою у Жуніора Мораєса.

Під завісу першого тайму "Динамо" вирвалося вперед завдяки голу Шапаренка. Шахтарю у цій ситуації був потрібен супергерой, і він з’явився. Тайсон вийшов на поле вперше майже за місяць і став тим фактором, який дозволив "Шахтарю" перемогти у класичному.

Саме Тайсон підхопив м’яч після відскоку від Мораєса, залишив за спиною Кендзьору та Бурду, обіграв Бойка та зручно покотив м’яч Мораєсу. Тайсон міг забивати і сам, але зіграв на партнера. Екс-динамівець Мораєс вперше відзначився проти колишньої команди.

Не до посмішок було захиснику "Динамо" Кендзьорі – за гру рукою той отримав вилучення. Це спровокувало сутичку. Весь склад "Динамо" висловив своє невдоволення поведінкою капітана "Шахтаря" – саме Тарас Степаненко підказав арбітру, кому слід дати жовту картку.

Наприкінці матчу видовищним ударом вперше у кар’єрі вразив ворота "Динамо" Віктор Коваленко.

Подробиці дивіться у сюжеті.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2. 

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше