Ветеран АТО Юліан Циганко виборює своє право на життя

Допомога
Поширити в соціальних мережах:

Він наводив жах на окупантів коли боронив Батьківщину на фронті, але після поранення, у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.

Вже понад 3 місяці в лікарні на околиці Відня колишній боєць 24-ї бригади Юліан Циганко бореться за своє життя. Проте, як зізнається сам боєць, ні про що не шкодує і без страху згадує день, коли зазнав поранення.

Восени 15-го Юліана поранив диверсант. Кулі влучили в руку, печінку та живіт бійця. Юліан переніс численні операції, коми та кілька разів клінічну смерть. Його оперували майже всі найкращі військові хірурги України, але покращання так і не сталося. Нарешті австрійські лікарі дали надію, а волонтери зібрали 5 тисяч євро на операцію.

Через численні операції Юліан втратив більшу частину кишківника, тепер організм бійця майже не отримує поживних речовин. Протягом останніх 3-х місяців Юліан втратив 12 кілограмів. У Відні боєць мав пробути лишень пару тижнів, але вже третій місяць тут у реанімації. Борг за лікування наблизився до вісімдесяти п’яти тисяч євро, тож українські волонтери взялися за порятунок бійця.

10-го вересня Юліан змушений буде повернутися до київського військового госпіталю. Тепер він сподівається лишень на програму лікування у Німеччині, за якою понад сотню українських ветеранів уже пролікувалися, і 99 з них – успішно. Але чи зможе він скористатися цією програмою, велике питання.

"У мене надія на людей, які мені допоможуть. Я навіть не знаю, на німців, на американців, хоч когось, на вас, розумієте. На людей, які мене не кинуть. Хоч якось змінять моє життя. Бо я не хочу жити таким, яким я є зараз, я не буду таким жити", – переконаний боєць.

Ну а поки що, українські експати та волонтери збирають гроші, щоби погасити борги нинішні і почати збирати гроші на майбутнє лікування Юліана Циганка. І це є питання честі, в першу чергу, до української держави, до країни, заради якої такі, як Юліан ідуть на фронт, захищають її.

Волонтери звертаються до всіх небайдужих українців по допомогу.

Реквізити для допомоги: 

Картка Приватбанку: 5168 7427 1369 3020

Юліан Анатолійович Циганко

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше