«УГІЛ» – українська версія ІДІЛ: як кремль створює образ «терористичної» України?

Обережно! Фейк
«УГІЛ» – українська версія ІДІЛ: як кремль створює образ «терористичної» України?
Поширити в соціальних мережах:

Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …

Російська пропаганда вже давно використовує свої ресурси для спотворення реальності та формування негативного образу України як в середині своєї країни, так і на міжнародній арені. Одна з найбільш абсурдних та небезпечних тез – це спроба прирівняти Україну до терористичної організації ІДІЛ. Ця маніпуляція стала ще одним інструментом у гібридній війні, спрямованій на дезінформацію та залякування як власного населення, так і міжнародної спільноти.

ІДІЛ – це радикальна ісламська терористична організація, відома своїми публічними стратами, тортурами і жорстокими репресіями. У сучасному світі ІДІЛ став синонімом абсолютного зла, подібно до нацистів часів Другої світової війни. Тому російська пропаганда, яка вже не раз намагалася представити українців як «нацистів», вирішила «приміряти» на нас і образ ІДІЛ.

Зокрема, одним із головних меседжів кремля стало порівняння України з «європейським ІДІЛ». Спочатку це порівняння використовувалося для підсилення негативного ставлення до України. Вони навіть вигадували нові слова, такі як «уділ», намагаючись принизити нашу державу та її населення.

Водночас, росіяни активно переслідували кримських татар в окупованому Криму, заявляючи, що борються з «ісламським тероризмом». Їхнє вторгнення в Україну також було представлено як «боротьба з націоналістами-терористами», що лише підкреслює цинізм і лицемірство російських дій.

Після 2014 року кремль розгорнув широку інформаційну кампанію проти України, намагаючись перешкодити наданню нашій державі безвізового режиму з ЄС. Вони залякували європейців, заявляючи, що через Україну в Європу хлинуть бойовики ІДІЛ, створюючи таким чином ще одну вигадану загрозу.

Більше про неправдиві свідчення, які формує про нас країна-агресор, дивись у випуску проєкту «Обережно! Фейк» просто зараз:

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Отруєні окупанти: українські дівчата-спецагентки принесли смертоносну вечерю, вбивши 24 солдати
Аромат для відлякування злочинців: легендарний Леонардо да Вінчі створював ще й парфуми
Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки

Серіал «Ворон та Воробйов» вийде на 2+2 вже 23 вересня о 20:15…

Сліди динозаврів на пляжі: в Австралії виявили 47-сантиметрові відбитки лап доісторичних хижаків тероподів
Читати більше