Зниклий острів зі стародавніх легенд: можливий слід Атлантиди знайшли біля Канарських островів

Зниклий острів зі стародавніх легенд: можливий слід Атлантиди знайшли біля Канарських островів
Поширити в соціальних мережах:

Це затонула мільйони років тому гора, яка…

Нове відкриття іспанських дослідників розбурхує уяву та пробуджує стародавні легенди. Біля східного узбережжя острова Лансароте виявили підводну гору з трьома вулканами, що затонули в океані мільйони років тому, пише видання livescience. Можливо, саме вона надихнула на створення міфу про Атлантиду?

Дослідники з Іспанії нещодавно виявили ці загублені острови, які колись височіли над поверхнею води. Вони були частиною древнього вулканічного ланцюга, який тепер спочиває на глибині близько 2,3 км під поверхнею океану.

Підводну гору, яку назвали Лос-Атлантес, вчені знайшли під час дослідження морського дна. Вони використали дистанційно керований транспортний засіб (ROV), що дозволило заглибитися на значні глибини та дослідити незвідані раніше куточки океану. Лос-Атлантес має діаметр близько 50 км і містить три нині неактивні вулкани, що зупинили свою діяльність мільйони років тому.

щл

Існує припущення, що ці острови, які затонули у результаті охолодження та ущільнення лави після завершення вулканічної активності, можуть бути джерелом легенди про Атлантиду. Легендарна цивілізація, згідно з давньогрецьким філософом Платоном, була затоплена богами через аморальність її жителів.

Дослідники виявили на вершині Лос-Атлантесу сліди стародавніх пляжів, скель та піщаних дюн. Це свідчить про те, що ці острови були населеними протягом значного часу, і навіть під час останнього льодовикового періоду, коли рівень моря був нижчим, ці вулкани знову піднімалися над поверхнею води, перетворюючись на острови.

Команда планує продовжити дослідження цього унікального регіону, аби визначити точну дату початку занурення цих островів та краще зрозуміти підводну вулканічну активність у районі Канарських островів. Можливо, саме це відкриття наблизить нас до розгадки однієї з найзагадковіших легенд людства.

Читай також:

Фото: IGME-CSIC

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет
Немовля і двоє дітей в одній могилі: в кургані, віком 7600 років, знайшли ще один дитячий скелет

Сталося це під час розкопок кургану Домузтепе у південній Туреччині…

Таємна змова американських мільярдерів: чому насправді заборонили використання конопель?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Рух»

7-й тур Української прем'єр-ліги…

Броня безсмертя: до V століття померлих правителів Китаю одягали в таємничий костюм з нефриту
Які речі шокували британців на Донбасі, які приїжджали працювати до регіону у 19-му столітті?
Пророцтва Ванги про Україну: ясновидиця передбачила анексію Криму за 34 роки до того, як це сталося
Читати більше