Загадки давнього Єгипту: знайдено першу астрономічну обсерваторію VI століття до н.е.

Загадки давнього Єгипту: знайдено першу астрономічну обсерваторію VI століття до н.е.
Поширити в соціальних мережах:

Вона являє собою величезну споруду з Г-подібним центральним залом та…

Єгипетська археологічна місія здійснила значне відкриття, виявивши першу та найбільшу астрономічну обсерваторію VI століття до нашої ери. Як повідомило видання Ahram Online, вона була знайдена на території храму Буто, який розташований на археологічній ділянці Тель-ель-Фараїн у губернаторстві Кафр-ель-Шейх. Ця дивовижна споруда, зведена з глиняної цегли, використовувалася для відстеження руху Сонця та зірок, що свідчить про передові знання стародавніх єгиптян у сфері астрономії.

Мохамед Ісмаїл Халед, генеральний секретар Вищої ради старожитностей, зазначив, що це відкриття підкреслює здатність єгиптян точно визначати сонячний календар і обирати важливі релігійні та сільськогосподарські дати. Крім того, структура обсерваторії дає уявлення про складні методи, які стародавні єгиптяни використовували, застосовуючи прості інструменти. Одним з ключових відкриттів став рідкісний похилий кам’яний сонячний годинник, який, можливо, служив для вимірювання часу в сонячні дні. Також були знайдені залишки великої будівлі з глинобитної цегли, що вважається найбільшою у своєму роді в той період.

Обсерваторія являє собою величезну споруду з Г-подібним центральним залом та великою стіною з глиняної цегли, яка нагадує знакові пілони давньоєгипетських храмів. Крім того, було виявлено кілька складських приміщень, які, ймовірно, використовувалися для зберігання ритуальних предметів.

Керівник сектору давньоєгипетських старожитностей Айман Ашмаві розповів, що місія також виявила кілька артефактів, серед яких — статуя часів 26-ї династії, інструмент для вимірювання меркхет, а також різні релігійні предмети та кераміку, що свідчать про повсякденне життя і ритуали того часу.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Отруєні окупанти: українські дівчата-спецагентки принесли смертоносну вечерю, вбивши 24 солдати
Аромат для відлякування злочинців: легендарний Леонардо да Вінчі створював ще й парфуми
Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки

Серіал «Ворон та Воробйов» вийде на 2+2 вже 23 вересня о 20:15…

Сліди динозаврів на пляжі: в Австралії виявили 47-сантиметрові відбитки лап доісторичних хижаків тероподів
Читати більше