Історія у гіфках: дивимося, як виглядали древні пам’ятки архітектури

Історія у гіфках: дивимося, як виглядали древні пам’ятки архітектури
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Їх первозданний вигляд відтворили польські дизайнери!

Ходити на екскурсії руїнами древніх споруд, звичайно, дуже цікаво. Та куди цікавіше побачити, який вони мали первозданний вигляд. Правда ж?

На щастя, за вікном 2019 рік і прогресивні технології та досвідчені руки дизайнерів можуть усе зробити можливим.

Польські дизайнери створили проект This Is Render (англ. render – відтворювати, зображувати, платити дань). За допомогою комп’ютерної графіки вони відтворили найвідоміші світові пам’ятки архітектури, що дійшли до нашого часу майже повністю зруйнованими.

Цього разу уява вам не знадобиться. Ви на власні очі побачите, як виглядали сьогоднішні руїни тисячі років тому!

Парфенон

Парфенон – найважливіша споруда Давньої Греції та головний храм Афінського акрополя. Він був зведений ще у 447 році до нашої ери.

У 1687 році, під час турецько-венеціанської війни, його було майже повністю зруйновано. У ньому зберігалися боєприпаси, і потужний вибух перетворив значну частину храму на руїни.

Піраміди майя Нохоч-Мул

Піраміди групи Нохоч-Мул – одні з найбільших споруд майя у світі. Вони розташовувалися на території сучасної Мексики у місті Коба. У 250-900 роках воно було найбагатшим містом цивілізації.

Дослідники вважають, майя назавжди покинули цю місцевість приблизно у 1550-х роках. На початку 18 століття місто знайшли європейці, проте вже тоді майже все лежало в руїнах.

Храм Юпітера

Головний храм Помпей. Його збудували у 150 році до нашої ери. У 62 році тут відбувся сильний землетрус, який врешті-решт і спричинив виверження Везувію та знищення міста. Не пережив його і Храм Юпітера. Сьогодні ми можемо бачити лише декілька вцілілих колон.

Адріанів Вал

Це потужне укріплення звели римляни за часів імператора Адріана у 1 столітті нашої ери. Вал було побудовано через усю територію Англії для захисту від нападників. На відстані трохи менше милі уздовж стіни розташовані замки, або форти. І ось, як вони виглядали б зараз.

Луксорський храм

Священне місце і одна з головних споруд Давнього Єгипту. Ці руїни – все, що залишилося від центрального храму Амона-Ра, що на правому березі Ніла.

Луксорський храм був побудований у 1380 році до нашої ери на замовлення Аменхотепа ІІІ. До нашого часу дійшли лише напівзруйновані стіни.

Піраміда Сонця

Одна із найстаріших пірамід на території сучасної Мексики. Колись Піраміда Сонця була центром міста. Її звели між 1-м та 7-м століттям нашої ери. Та її розміри вражають навіть зараз: понад 65 м у висоту, майже 220 м в ширину і 230 м у довжину!

Площа Торре Арджентіна

На цій площі сучасного Рима в республіканський період (509-47 рр. до н.е.) розташовувалися чотири храми та театр Помпея. До нашого часу збереглися лише сходинки та декілька колон одного з храмів.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше