Як видатний футболіст Фабріціо Раванеллі очолив «Арсенал-Київ»

Поширити в соціальних мережах:

Чи зможе видатний у минулому форвард збірної Італії та туринського Ювентусу Фабріціо Раванеллі стати також видатним тренером на чолі «Арсенал-Київ»?

Фабріціо Раванеллі тренер київського "Арсенала", спочатку ці слова звучали так само абсурдно, як 10 років тому обіцянка колишнього тренера "Арсенала" Вадима Рабіновича привезти бразильця Кафу. Але зірка Ювентуса 90-тих і володар кубка Чемпіонів дійсно підписав контракт за системою 1+1 і працюватиме із Арсеналом.

Это очень важный день, и не только за Арсенал, за украинский футбол и за саму страну Украину.

Івиця Пірич, президент "Арсенала"

Як футболіст Раванеллі виграв Лігу чемпіонів, кубок УЄФА, кубок Італії та виступав за італійську збірну. Його тренерський доробок поки що значно скромніший.

Більшість тренерів мають з чогось починати. У мене вже є досвід у юнацькій системі Ювентуса. Коли Гвардіола починав із Барселоною – це була його перша робота як тренера, Зідан, який почав тренувати саме у Реалі, виграв три Ліги чемпіонів. Якщо у тебе є знання та необхідні чесноти – усе можливо. Я працював із найкращими тренерами, грав у найкращих лігах.

Фабріціо Раванеллі, тренер київського "Арсенала"

Поява італійського тренера в Україні стала несподіванкою і для самого Раванеллі. Донедавна він навіть уявити не міг, що працюватиме тут.

Перед приїздом до України я знав про Шахтар, Динамо та Шевченка, а ще пам’ятаю, як Лобановський на чолі Динамо переміг Барселону 4:0 на виїзді та 3:0 вдома. Також я грав у складі збірної Італії проти збірної України та двічі забив. Колись давно я був у Києві та можу сказати, що відтоді місто дуже змінилося. Мені тут подобається.

Фабріціо Раванеллі, тренер київського "Арсенала"

22 червня за місяць до старту чемпіонату Раванеллі оголосили головним тренером "Арсенала". Часу мало, результати у товариських матчах не тішили, тому деколи італієць давав волю емоціям.

Я не можу реагувати на перебіг гри спокійно, це мій характер. Я ненавиджу програвати, тому навіть на лаві запасних я постійно рухаюся та махаю руками. Так, я нервуюся та іноді навіть думаю вибігти на поле допомогти команді, хоча це не можливо, адже я вже тренер.

Фабріціо Раванеллі, тренер київського "Арсенала"

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше