Як покращити якість Wi-Fi: ТОП-7 об’єктів в будинку від яких потрібно подалі тримати роутер

Як покращити якість Wi-Fi: ТОП-7 об’єктів в будинку від яких потрібно подалі тримати роутер
Поширити в соціальних мережах:

Дзеркала та металеві жалюзі – не ваші друзі…

Методи покращення сигналу Wi-Fi можуть варіюватися від розумних до божевільних. Але чи знаєте ви, що іноді проблемою може бути не сам роутер, а ті об'єкти, до яких ви його поставили? Маршрутизатори підключають наші пристрої до Інтернету, надсилаючи сигнали, які спрямовують трафік даних між телефонами, ноутбуками та планшетами, щоб ми могли легко переглядати Інтернет. Коли їхні сигнали блокуються або порушуються, ми відчуваємо поганий Wi-Fi, тож видання Iflscience написало те, чого слід уникати, якщо ви хочете залишатися на зв’язку ?

Цистерни з водою

Великі ємності з водою можуть стати проблемою, якщо вони розташовані поблизу вашого маршрутизатора, тому що вони поглинають радіочастоти. Коли йде дощ, ця проблема актуальна і для сигналів поза домом.

«На бездротові сигнали поза домом або будівлею може вплинути дощ, оскільки краплі води можуть частково поглинати сигнал, що може призвести до нижчий рівень покриття», - пояснили вчені The Conversation.

Металеві предмети та дзеркала

Якщо ваш маршрутизатор стоїть біля великого дзеркала, є ймовірність того, що сигнали, які він надсилає, можуть відхилятися, коли вони відбиваються від його поверхні. Це може створити мертві зони сигналу у вашому домі, де пристрої не можуть підключитися до маршрутизаторів, навіть коли вони знаходяться поблизу.

Мікрохвильові печі

Мікрохвильові печі можуть порушити ваш сигнал Wi-Fi через невелику кількість випромінювання, яке вони випромінюють. Частота, на якій вони працюють, 2,4 ГГц, така ж, як і ваш Wi-Fi, тому розігрівання піци на сніданок може тимчасово обірвати ваше з’єднання на певних пристроях.

Великі предмети

Сигнал від вашого маршрутизатора є великим подвигом у технологічних інноваціях, але, на жаль, його легко перешкодити бар’єрам. Радіохвилі набагато коротші порівняно з тими, що використовуються для радіопередачі, тому вони досить швидко втрачають силу, тому дотримання вільного шляху між вашим маршрутизатором і пристроями може полегшити роботу. Одним словом, не запихайте його за диван.

Бездротові телефони

Якщо ви занадто молоді, щоб пам’ятати стаціонарні телефони, це може здатися дивним, але деякі люди мають бездротові телефони, які вони тримають вдома. Вони працюють приблизно на тій самій частоті, що й маршрутизатори Wi-Fi, тому, якщо поставити два пристрої поруч, у вас може виникнути повільне з’єднання та перешкоди.

Пристрої Bluetooth

Подібним чином будь-що, як-от бездротові навушники чи динаміки, також можуть стати на заваді сигналам Wi-Fi. Близькість знову є ключовою, оскільки перешкоди стають гіршими, чим ближче ви тримаєте ці предмети до маршрутизатора.

Електронні пристрої

Все, від радіоняні до люмінесцентних ламп, може випромінювати частоти, які заважають вашому маршрутизатору Wi-Fi, тому намагайтеся тримати його подалі від усього, до чого він не підключається безпосередньо.

Читай також:

Фото: pexels

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Замальована фреска справжнього засновника собору Софія Київська: як помилкова реставрація змінила історію
Найзагадковіше явище, яке майже 400 років не можуть розгадати вчені: цікаві факти про кульову блискавку
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин

Вважається, що перші форми життя, могли виникати спонтанно з органічних молекул…

Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції
Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції

Це відкриття відбулося під час розкопок поблизу міста Варберг…

Кремль підриває довіру українців через агентурну мережу телеграм-каналів
Читати більше