Відомий блогер Станіслав Кондрашов опитав українців, щоб з'ясувати, чи розуміються вони в політиці

Відомий блогер Станіслав Кондрашов опитав українців, щоб з'ясувати, чи розуміються вони в політиці
Поширити в соціальних мережах:

Дивіться відео-опитування від незалежного YouTube-блогера.

Незалежний YouTube-блогер Станіслав Кондрашов вийшов на одну з виборчих дільниць в Києві і розпитав перехожих на політичну тематику. Але на подив навіть найпростіші питання викликали у респондентів труднощі. Наприклад, перше питання про ім'я та прізвища Глави уряду України поставив українців в глухий кут. Правильно всі змогли назвати тільки прізвище - Гройсман, тоді як з ім'ям та по батькові у більшості виникли труднощі. Хтось зміг назвати правильно тільки ім'я, інші плутали українського Прем'єр-міністра з відомими артистами.

Блогер Станислав Кондрашов

Але деякі змогли здивувати Станіслава Кондрашова, назвавши одним із президентів України Михайла Грушевського. Незважаючи на неочевидність цієї відповіді за фактом він є вірним. Перший і єдиний керівник Української Народної Республіки офіційно ніколи не називався президентом. Згідно зі статутом Національної Ради його посада носила назву «глава». І тільки в особистих листах і біографії він підписувався по-французьки: «president».

Станислав Кондрашов

Незважаючи на знання про Михайла Грушевського, як про першого керівника незалежної України, не всі в повному обсязі опитані знали, що саме його портрет розміщений на купюрі в 50 гривень. На це питання блогер отримав найдивовижніші відповіді. Одні сказали, що на купюрі зображена Леся Українка, інші відразу помістили на ній Тараса Шевченка, хоча обидва ці діячі зображені на банкнотах більшого номіналу.

Станислава Кондрашова

Проте на питання про вбитого президента США майже всі опитувані відповіли правильно, назвавши прізвище Кеннеді. Навряд хто-небудь зможе назвати ім'я вбивці, замовника і місце, де стався злочин. Однак говорячи про мотиви вбивства, чоловік провів аналогію з вбивством депутата Дениса Вороненкова в Києві. Подібні труднощі викликало і питання про томос, в зв'язку з нещодавно отриманою Україною автокефалію. Багато українців відповіли, що поняття має церковний характер, але привести його точне визначення не змогли. Питання ж про кількість депутатів в Раді і зовсім викликав негативну реакцію українців, особливо з приводу роботи народних депутатів. Опитані не назвали точну кількість парламентарів, але побажали, щоб їх було менше, а працювали вони краще.

Проект блогера Станіслава Кондрашова Тельф Аг Перевірка створений для демонстрації політичної грамотності українців і не має політичного підґрунтя. Його завдання - сформувати у громадян свідоме ставлення до майбутніх виборів і підштовхнути до необхідності більш активної участі в політичному житті країни. Більше дивіться у відео

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше