Від керма вантажівки до вогнів Октагону: історія Джессіки Андраде

Від керма вантажівки до вогнів Октагону: історія Джессіки Андраде
Поширити в соціальних мережах:

Джессіка Андраде, відома у межах Восьмикутника своїм прізвиськом "Відбійний молоток" за жорстку техніку ближнього бою, про перемоги, родинні зв'язки та приклад для наслідування.

Хоча Джессіка Андраде зазнала поразки у турнірі UFC 211, у бразильської спортсменки, безумновно, все ще попереду. Варто тільки пригадати той факт, що у свої 25 років вона стала третьою у рейтингу UFC у мінімальній жіночій вазі, хоча починала водієм вантажівки у місцевій аптеці.

Зростаючий банківський рахунок та гонорари за бої могли б спонукати придбати розкішні автомобілі або влаштовувати вартісні поїздки. Для Андраде, однак, мета полягає в тому, щоб забезпечити гарне життя тим, хто допоміг їй досягти успіху.

"Я завжди казала моїй мамі, що одного дня я буду дуже, дуже заможною, – розповіла спортсменка для ММА Junkie. – Я жартую, що я буду найбіднішою заможною людиною у світі, тому що я хочу допомогти усім. Моя найбільша мрія – допомогти своїй родині.Я хочу допомогти моїй мамі, допомогти матері мого тренера, яку я називаю "бабуся", бо вона завжди підтримує мене. А ще – придбати власний будинок, щоб мати місце, яке я можу назвати своїм. Тоді я зможу спокійно відпочити".

Коли Андраде мала переїхати до Ріо, щоб зосередитись на навчанні, її сім'я залишилася на маленькій фермі на півдні Бразилії, де спортсменка виросла. Тепер вона може пишатися тим, що привезе матір, брата і сестру до свого будинку.

"Моя мати турбується про те, як перевезти речі, і я кажу їй:" Мамо, не хвилюйся, ми купимо нові речі тут". Я хочу зробити це для неї. Моя мама пережила багато чого, важко працювала на фермі. Гроші, які вона заробляла, вона витрачала на нас, бо вона хотіла бачити нас щасливими, – ділиться Джессіка Андраде. –  А тепер я буду щасливою, коли вона поруч зі мною. Тому що тоді я зможу зробити для неї усе, що вона робила мене. І моя молодша сестра зможе піти до кращої школи. Вона дуже старанна і також буде бійцем. Мій тренер збирається навчати її".

Джессіку Андраде часто порівнюють з Амандою Нуніс, діючою чемпіонкою UFC у легшій вазі. Спортсменки дійсно мають багато спільного. І Аманда, і Джессіка представляють у Восьмикутнику Бразилію, вони обидві мали скрутне дитинство, важко працювали та мріяли стати футболістками. А також обидві є прикладами для наслідування. "Я думаю, що вигравши пояс, я можу стати прикладом для багатьох. Я вже є прикладом для своєї команди, для тих, хто знає мене. Це безцінно, коли інші кажуть, що хочуть бути схожими на тебе, і коли ти можеш допомогти людині не відмовлятися від своєї мрії. Не здавайтесь. Так, це буде важко. Так, завжди є ті, хто тягне вас униз. Але потрібно прислухатися лише до тих, хто поруч та любить тебе –  тренер, товариші по команді, батько, мама. Якщо так багато людей поруч, чому я не можу це зробити? Я вірю та продовжую йти вперед. Я думаю, це моя місія у цьому світі: бути щасливою та показувати іншим людям, що вони також можуть бути щасливими незалежно ні від чого", – переконана Андраде.

Стати чемпіонкою UFC у своєму дивізіоні – головна мета Джессікі Андраде та її команди. І судячи з того, що наполеглива спортсменка вже досягла певних висот, мета ця є цілком реальною: "Коли я була ще дитиною, я завжди казала мамі, що мене покажуть по телевізору. Я казала, що буду грати в футбол, як Марта (Марта Вієйра да Сілва – бразильська футболістка, одна з найкращих у світі. – Прим.ред.). Тоді я навіть не думала про боротьбу. Тепер я дивлюсь на неї та можу сказати: "Мамо, тепер мене показують по телевізору. Ти можеш пишатися мною". Я можу бути кращою у світі, і я стану кращою у світі. І не одноразово. Це моя мрія. Я мріяла у дитинстві, і бачу, що мої мрії збуваються. Потрібно мріяти, вірити та рухатись вперед".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше