Вчені з'ясували, які слова люди говорять уві сні і чому

Вчені з'ясували, які слова люди говорять уві сні і чому
Поширити в соціальних мережах:

Фактом, що деякі люди розмовляють уві сні, нікого не здивуєш. Нещодавнє дослідження французьких вчених показало, що найчастіше ми вимовляємо слово "ні", а ще ми дуже багато лаємося.

Наприклад, слово "повія" під час сну французи використовують в 800 разів частіше, ніж наяву. Також вчені з'ясували, що чоловіки розмовляють уві сні частіше, ніж жінки, і використовують більше нецензурних виразів.

Балаканина уві сні – це один із проявів (поряд з лунатизм і нічними кошмарами) парасомнії, поведінкового феномена, пов'язаного зі сном, – повідомляє The Guardian.

"З досвіду знаю, що це може бути пов'язано з надмірною стимуляцією нервової системи через використання гаджетів перед сном або занадто великої дози кофеїну", – говорить доктор Неріна Рамлахан, сомнолог.

Професор Джим Хорн, колишній директор дослідницького центру з вивчення сну в Університет Лафборо (Великобританія) і автор книги "Безсоння", вважає, що не варто сприймати за чисту монету сказане уві сні.

"Як правило, ми балакаємо під час парадоксального (швидкого) сну, – Стверджує Хорн. – Ми переходимо від нього до глибокого сну, і приблизно через 70-90 хвилин нам починає щось сниться, і так повторюється кожні 90 хвилин. Розмова уві сні пов'язана не зі сновидіннями, а зі швидким сном, під час якого наш розум здатний міркувати. Насправді – це просто маячня затуманеного розуму".

"Причиною розмов уві сні, як правило, служить стрес, – каже Хорн. – Зазвичай, ми обговорюємо уві сні те, що нас турбує. Я думаю, не варто приділяти цьому явищу занадто багато уваги і не сприймати сказане уві сні всерйоз".

Більше новин читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Читати більше