Вчені обрали найкращі проекти колонізації Місяця

Вчені обрали найкращі проекти колонізації Місяця
Поширити в соціальних мережах:

Журнал Eleven підвів підсумки міжнародного конкурсу Moontopia на кращий проект першої самодостатньою місячної колонії, призначеної для життя, роботи, досліджень та космічного туризму. Компетентне журі з сотень надісланих проектів виділило 9 кращих.

До участі у конкурсі запрошувалися дизайнери, вчені, архітектори, художники і всі бажаючі з різних професійних сфер. Організатори не накладали строгих обмежень на формат і зміст проекту. Авторитетне журі, до складу якого увійшли в числі інших співробітники NASA, переглянуло понад сотні робіт і визначилося з проектом-переможцем Moontopia. Про це повідомляє naked-science.

Переможець: «Тестова лабораторія» 

Моніка Ліпіньський, Лаура Надін Олівер і Ліз Огун.

Проект передбачає поступове заселення Місяця за допомогою 3D-друку і легкозбірних конструкцій. На початкових стадіях проекту астронавтам належить зібрати орігаміподобні структури з вуглецевого волокна. Надалі, з розширенням бази, можлива організація космічного туризму.


2 місце: Momentum Virium 

Автори: Серджіо Біанкі, Джонгхак Кім, Симон Фракасса, Алехандро Джордже Веласко Рамірес.

Проект передбачає будівництво станції, за допомогою якої було б можливо досліджувати Місяць і добувати корисні ресурси без заподіяння шкоди супутнику Землі. Всі споруди пропонується зводити не на поверхні небесного тіла, а на його орбіті. З Місяцем станцію буде з'єднувати ліфт.


Переможець номінації "Народний вибір": Modulpia 

Автори: Алессандро Джорджі, Кай Фенг, Сюян Пан, Естебан Аналуіза.

Даний проект був визнаний кращим за підсумками онлайн-голосування. Розробники Modulpia пропонують зводити будинки з модульних конструкцій. Першим будівлею на Місяці повинен стати завод з виробництва модулів, завдяки яким в подальшому будуть збудовані науково-дослідні лабораторії і житло для вчених.


Заохочувальний приз: «Платинове місто» 

Автор: Шон Томас Аллен.

Проект Шона Томаса Аллена передбачає будівництво на Місяці житла для 3 тисяч людей. Чим місячні городяни будуть займатися? Видобувати корисні копалини і розвивати космічний туризм.


Заохочувальний приз: "Догори дригом" 

Автори: Райан Тунг Вой Ін, Хо Вин Цит Терезина, Джошуа Хо.

Ще один заохочувальний приз дістався групі архітекторів з Гонконгу, які розробили проект, в рамках якого на Місяці передбачається будівництво «перевернутої» колонії-випробувального полігону для накопичення досвіду і ресурсів для подальшої колонізації Марса.


Заохочувальний приз: «Лоно» 

Автори: Прапатсорн Суккасет, Саран Чамрункул.

Розробники даного проекту, дизайнери з Індонезії, бачать Місяць ідеальним місцем для споглядання космічних пейзажів. Тому люди тут живуть не в будинках, а в бульбашках.


Заохочувальний приз: «Місячне око» 

Автори: Ілінг Чу, Яо Дінг, Ян-Фей Цзян, Хуей Тян.

Проект китайської команди архітекторів під назвою «Місячне око» також отримав заохочувальний приз. Його автори пропонують будівництво колоній в місячних кратерах, які б накривалися спеціальними чохлами для захисту від астероїдів.


Заохочувальний приз: «Місячний оазис» 

Автор: Едвард Чию.

Ймовірно, єдиною причиною, по якій проект малазійського архітектора не зайняв перше місце, є те, що його реалізація можлива лише в 2110 році – через 140 років після першої висадки людини на Місяць. Головним акцентом автор робить розвиток зелених ландшафтів на земному супутнику.


Заохочувальний приз: «Аеросфера» 

Автор: Стефані Стірс.

Проект Стефані Стірс має на увазі створення на Місяці багатого туристичного кластера, клієнти якого зможуть спробувати на собі можливості нетрадиційної медицини.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше