Україна та Євросоюз: як два місяці війни вплинули на наш вступ до ЄС?

Україна та Євросоюз: як два місяці війни вплинули на наш вступ до ЄС?
Поширити в соціальних мережах:

Ми зробили гігантський стрибок - Арестович…

Два місяці повномасштабної війни з росією змінили не лише життя українців, а й ставлення до них у всьому світі. «Українців у світі зустрічають як богів, які спустилися на Землю», - сказав в інтерв'ю російському виданню Медуза радник Офісу Президента України Олексій Арестович. А також розповів про те, які перспективи у вступу України до Євросоюзу зараз:

«Ми зробили гігантський стрибок. За перші п'ять днів війни стрибнули років на 20 уперед. Європейці побачили в нас стару Європу, яку вони вже значною мірою втратили. Як я говорю, Європу з вічними цінностями. Вони ж там загралися із соціальними експериментами, з новизною і з усім іншим, що може дозволити собі тільки дуже багате суспільство: соціалізм, левізно, ось ці всі приколи... Це все добре, але питання зіткнення з дуже авторитарним, вкрай правим режимом, таким як путінський — показав, що, мабуть, центристська політика, яку демонструє Україна, більш надійна щодо можливостей цивілізаційного протистояння. На третю добу вторгнення нам уже сказали, що Євросоюз та Європарламент проголосували б за приєднання України. Вони чітко сказали: «Ви наші. Ви реалізуєте зараз усі цінності, що лежали в основі європейської культури». Процес дуже швидко стартував».

Проте, за словами Арестовича, росія зробила все можливе, аби уповільнити вступ України до ЄС. Вона почала працювати на індивідуальному рівні із різними країнами: Франція, Німеччина, Сербія, Угорщина та частково Італія.

«Це уповільнення сповільнювалося: «Почекайте. Так, прискорена процедура, але не зараз. Зайдіть за кілька місяців чи тижнів і так далі». Все йшло сповільнено. Це було чітко видно, доки не трапилися Буча та Ірпінь. Отоді знову все реанімувалося, і всі розмови у стилі «Ми не приймемо» зараз дуже жорстко присікаються у самому ЄС і депутатами, і народом. Позиція радикально змінилася за три-чотири дні після Бучі. Зараз єврочиновники кажуть, що з 1 січня 2024 року можливий офіційний вступ до Євросоюзу», - розповів радник Офісу Президента України.

І навіть наявність військових дій не завадить цьому, заявляє Арестович:

«У ЄС та НАТО повно країн, на території яких йшли війни або прикордонні конфлікти. Найближчий приклад - Греція та Туреччина. Це дві держави НАТО, які воювали між собою, і їм це не завадило увійти до НАТО. І в ЄС те саме».

Слава Україні!

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше