У Шостці відбудеться перший в історії чемпіонат України з волейболу на снігу

У Шостці відбудеться перший в історії чемпіонат України з волейболу на снігу
Поширити в соціальних мережах:

Ця спортивна подія пройде у лютому 2018 року.

Волейбол на снігу – вже в Україні! Проведення такого незвичайного чемпіонату затверджено Федерацією волейболу України, а також Європейською конфедерацією волейболу.

"Це надзвичайно молодий вид спорту не тільки для України, а й для Європи та світу загалом. Ця подія стане стартом розвитку волейболу на снігу у нашій країні, точкою відліку офіційної історії цього виду спорту в Україні", – заявив представник Федерації волейболу України Олександр Самсонюк, який відвідав Шостку з метою визначення рівня готовності спортивних об'єктів до проведення змагань.

Ініціатором проведення чемпіонату країни саме в Шостці виступив народний депутат України, почесний президент Федерації волейболу Сумщини Ігор Молоток:

"Нам вдалось переконати Міністерство молоді та спорту, волейбольну федерацію в тому, що кращих умов, ніж в нашому місті не знайти. Представники приїхали, подивились і, дійсно, підтвердили, що наші волейбольні майданчики, які були збудовані цього року на стадіоні "Зірка", відповідають всім вимогам. Залишиться тільки подбати про додатковий інвентар та забезпечення необхідних умов для спортсменів".

Сніговий волейбол виник близько 10 років тому в Австрії, де в березні 2018 року проходитиме Чемпіонат Європи з цього виду спорту. У ньому візьмуть участь 48 команд.

"Шостка буде першовідкривачем і в подальшому може стати базою для підготовки спортсменів. Цей вид спорту стрімко розвивається. Волейбол на снігу планують включити в календар матчів зимової Олімпіади 2022 року. Вже проводилися пробні турніри в Туреччині, Австрії та Швейцарії, у яких взяла участь й пара волейболістів з Одеси, які завоювали «бронзу» на одному з етапів. Думаю, бажаючих взяти участь в чемпіонаті буде більш ніж достатньо", – переконаний Олексій Кулинич, головний тренер збірної України з пляжного волейболу.

Правила гри в сніговий волейбол практично ідентичні правилам пляжного волейболу. Товщина снігового покриву на майданчику повинна досягати 20-30 см. Екіпірування спортсменів передбачає наявність термобілизни і спеціального взуття. Про це повідомляє офіційний сайт міста Шостка.

@Фото: www.volleyball.ua

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше