У Британії робот виступить у парламенті

У Британії робот виступить у парламенті
Поширити в соціальних мережах:

Штучна людина візьме участь у Вищому комітеті з приводу четвертої промислової революції.

Британський парламент вперше запросив робота свідчити перед законодавчими зборами. Робот на ім'я Pepper, який проживає в університеті Міддлсекса, буде виступати перед комітетом палати громад на слуханні про четверту промислової революції. Про це повідомляє Іndependent.

Ще невідомо, чи буде Pepper попередньо запрограмований, щоб відповідати на питання, або ж він покладатиметься на штучний інтелект.

Pepper був розроблений японською компанією SoftBank в 2014 році. Він обладнаний двома камерами HD, чотирма мікрофонами і сенсорним екраном на грудях.

На Паризькому автосалоні показали автомобілі майбутнього

Голова комітету Роберт Хелфон заявляє, що стрімкий розвиток штучного інтелекту – одна з найзначніших речей, з якими країна зіткнеться в найближчі десятиліття.

"Четверта промислова революція –  можливо, найважливіша проблема країни в найближчі 10, 20 або 30 років", – переконаний Хелфон.

Незважаючи на дистопічні прогнози та побоювання щодо штучного інтелекту, британський уряд не вбачає в появі розумних машин потенційної загрози.

"Якщо ви думаєте, що наш світ перетвориться на живу версію "Матриці", ви помиляєтеся. Гадаю, що це буде захоплююче і неймовірно цікаво, – каже Роберт Хелфон. – У Парламенті буде показана не іграшка, а величезний потенціал робототехніки і штучного інтелекту, а також вплив, який ці технології матимуть на звичайне життя людей".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше