ТОП-5 найдивніших речей, які трапляються з вашим тілом у космосі

ТОП-5 найдивніших речей, які трапляються з вашим тілом у космосі
Поширити в соціальних мережах:

Не відчувається спрага, можна лишитися без нігтів і …

У космічному вакуумі тиск настільки низький, що тіло астронавта починає перетворюватися в простір. Науковці NASA вказують, що в цих умовах температура кипіння рідин у вашому тілі стає нижчою, ніж ваша власна температура, викликаючи утворення бульбашок газу. Це може вести до помітного набряку тіла, який може подвоїтися в об'ємі без скафандра, пише видання iflscience.

Протягом 9-11 секунд наступає параліч, супроводжуваний генералізованими конвульсіями та іншими несприятливими явищами, у той час, як свідомість залишається ясною. Під час цього процесу водяна пара швидко утворюється в м'яких тканинах, а вода випаровується з дихальних шляхів, що може призвести до замерзання рота та носа.

Щоб уникнути цих ефектів, космічні станції та кораблі герметичні, астронавти використовують скафандри, які забезпечують необхідний тиск та безпеку. Однак при виході у відкритий космос астронавти стикаються з ризиком травм, включаючи оніхолізис – відділення нігтя від нігтьового ложа.

Також серед найдивніших ефектів космосу – яскраві спалахи світла, які спостерігаються багатьма астронавтами, особливо перед сном. Ці спалахи можуть виникати через космічне випромінювання, проте точний механізм досі залишається загадковим.

У космосі також відбуваються зміни на рівні ніг. Мозолі на ногах астронавтів з часом відпадають, але зверху формується груба шкіра через особливості руху в умовах невагомості.

Однак саме невагомість може впливати на тіло астронавта, втрачаючи м'язову масу та кісткову тканину. Астронавти вимушені виконувати космічні вправи, щоб уникнути цього і залишатися фізично сильними.

Зміни в розподілі рідин у тілі можуть призводити до того, що астронавти не відчувають спраги, адаптуючись до умов космосу.

Життя в космосі, де гравітація менша, викликає низку унікальних ефектів на людське тіло. Хоча ці зміни можуть бути захопливими для науки, астронавти вимушені вживати заходи для збереження свого здоров'я та фізичної форми в найвіддаленіших куточках космосу.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше