ТОП-5 космічних пейзажів нашої планети

ТОП-5 космічних пейзажів нашої планети
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Для цих пейзажів не потрібно жодних спецефектів.

Складно вгадати – це місцевість якоїсь близької країни, чи поверхня Марсу. І поки космічний туризм лише в планах, помилуватися іншопланетними краєвидами можна на Землі. 

Парк Тіманфая (Острів Лансароте, Ісландія)

Чорні пустелі, відкриті кратери вулканів, різнобарвні гори. Це не інша реальність, а популярний туристичний маршрут в Ісландії. Колись на острові Лансароте були миловидні зелені пейзажі. Але у ХVІІІ столітті сталося виверження вулканів, яке тривало шість років. На щастя, зараз вони сплять. А змінена до невпізнаваності місцевість стала візитівкою острова. 

Фото: unsplash.com

Пустеля Наміб (Намібія)

Назва пустелі Наміб перекладається як «місце, де нічого немає». Вона найдавніша на планеті, але не цей факт вирізняє її з-поміж інших. Плато Соссуфлей, що розташоване в центральній частині пустелі, відоме великими піщаними дюнами червоного кольору, а також долиною з цілими островами мертвих дерев.

Фото: unsplash.com

Гранд-Каньйон (Колорадо, штат Аризона)

Неймовірно, що близько шести мільйонів років тому цей ландшафт створила природа, а не професійний скульптор. Гранд-Каньйон один з найстаріших національних парків США. Флора і фауна тут дуже різноманітна, та саме яскраво-червоні гірські породи так нагадують «Червону планету».

Фото: unsplash.com

Салар-Де-Уюні (Болівія)

Здається, що ти левітуєш між небом і землею. Це найбільше солоне озеро у світі, його площа – десять тисяч квадратних кілометрів. Повністю дзеркальна і рівна поверхня зачаровує. Та попри дивовижну красу, озеро має велике значення для Болівії, адже забезпечує її та інші країни сіллю. 

Фото: unsplash.com

Пустеля Ваді-Рам (Йорданія)

Місцевість слугувала місцем зйомок для фільмів «Марсіанин», «Трансформери» та «Зіркові війни». Кращі декорації годі й придумати. Звичайно, скелі чудернацьких форм, каньйони та «виліплені» стихіями арки можна побачити у кінострічках. Але варто зустрітися з Ваді-Рам віч-на-віч. І переконатися – не обов’язково чекати квиток на Марс, щоб побачити космічний краєвид.

Фото: unsplash.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше