Топ-10 фільмів жахів, які варто подивитись на Хелловін

Топ-10 фільмів жахів, які варто подивитись на Хелловін
Поширити в соціальних мережах:

Створіть містичну атмосферу за допомогою добірки найстрашніших і найкращих жахів усіх часів.

Наймоторошніша ніч року вже на порозі! Дивились вже багато страшних фільмів, але ще не знаєте, що особливого подивитися на Хелловін?

  • "Пила"

Напевно, це один з найстрашніших фільмів жахів за всю історію кіно. Серія фільмів "Пила" була занесена в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш касовий хоррор-кіносеріал всіх часів, зібравши по всьому світу 977 088 092 долари, обігнавши такі фільми, як "П’ятниця, 13-те", "Жах на вулиці В’язів", "Хелловін", "Техаська різанина бензопилою" і "Крик".

  • "Сяйво"

Безумовно, шедевр Стенлі Кубрика і класика фільмів жахів. Це психологічний трилер про письменника Джека Торренса, який разом з родиною вирушає працювати наглядачем у відокремлений готель в горах. На самому початку історії його попереджають про те, що попередній доглядач вчинив жахливе вбивство. Але Джек значення цьому не надає.

  • "Воно"

Ще один фільм, знятий за романом Стівена Кінга. Екранізують «Воно» вже не вперше, однак версію 2017 року сміливо можна назвати найкращою. Через два тижні після початку показу "Воно" поставив новий рекорд, ставши найкасовішим фільмом жахів в історії американського кіно, обігнавши фільм "Той, що виганяє диявола". 

У центрі сюжету семеро підлітків з міста Деррі, в якому вже багато років пропадають діти. А викрадає їх загадкове Воно, яке перевтілюється в моторошного клоуна Пеннівайза.

  • "Сонна лощина"

Дія фільму теж відбувається на Хелловін. Готична містика про XVIII століття, похмуре чаклунство і жорстокі злочини. Герой Джонні Деппа, сищик Ікабод Крейн, прибуває в містечко Сонна лощина, щоб розслідувати загадкові вбивства. Кажуть, що їх здійснює зловісний вершник без голови. Місцеві жителі вважають, що їх переслідує древнє прокляття, однак Ікабод відмовляється вірити в привидів. Але розгадка таємниці здивує їх усіх.

  • "Хелловін"

Хелловінський топ ніяк не міг обійтися без цієї класики жахів від Джона Карпентера. Це не казка і не комедія, а стовідсотковий хоррор. Картина розповідає про маніяка Майка Майерса, який з дитинства любить різати людей величезним ножем. Відсидівши багато років в психлікарні, він втікає та повертається в рідне містечко.

Карпентер майстерно нагнітає атмосферу: то показує жертв очима маніяка, то змушує його раптово з'являтися і зникати. Очікування жаху лякає навіть більше, ніж сама поява вбивці.

  • "Психо"

Психо – це фільм короля жахів Альфреда Хічкока. Він займає перше місце в рейтингу найкращих фільмів жахів коли-небудь знятих. Навіть якщо ви дивилися його вже сто разів, відчуття тривоги все одно лоскоче вам нерви. Сюжет фільму розповідає про молоду дівчину Меріон, яка вкрала на роботі велику суму грошей і втекла з міста. Переночувати вона зупинилася в готелі, де познайомилася з його дуже дивним господарем.

  • "Відьма з Блер: Курсова з того світу"

Історія оповідає про трьох студентів кінофакультету коледжу, які заблукали й безслідно зникли в лісах штату Меріленд, знімаючи свій курсовий проект про місцеву легенду – відьму з Блер. Чи знайшли вони її та чим все закінчилось – дивіться у Хелловін!

  • "Відьма з Блер: Нова глава"

Продовження культового фільму жахів 1999 року. Джеймс знаходить відеозапис, після якого у нього з’являється надія знайти свою зниклу сестру. Разом з друзями вони вирушають у той самий ліс, який відомий легендою про відьму з Блер. Звичайно ж, там їх чекають найстрашніші жахи, які вони навіть не могли уявити.

  • "Той, що виганяє диявола"

Фільм – володар чотирьох Золотих глобусів і двох Оскарів має слоган "Найстрашніший фільм усіх часів" і повністю йому відповідає. Історія про дівчинку, одержимою дияволом, змушує завмирати від жаху глядачів протягом багатьох років. Сцени, які проводить екзорцист-священик, лякають і залишають незабутні враження.
Ідеальний фільм для тих, хто любить полоскотати нерви.

  • "1408"

У готелі "Дельфін" є загадковий номер 1408, який пустує протягом багатьох років. Одного разу письменник Майк Енслін приїжджає в готель і вирішує оселитися в цій кімнаті, щоб написати свою чергову книгу про полтергейст. Але він ще не підозрює, з якими жахами і паранормальними явищами доведеться зіткнутися.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше