Топ-10 морських чудовиськ, що існують насправді

Топ-10 морських чудовиськ, що існують насправді
Поширити в соціальних мережах:

Вчені поділилися світлина страхітливих живих істот, яких вони виявили на глибині близько 5000 м.

Міжнародна група вчених зробила перше в світі дослідження, присвячене біорізноманіттю у водах біля узбережжя Австралії. Про це повідомляє Вored Рanda.

Абісальна зона – це шар океану на глибині від 4000 до 6000 м, куди не потрапляє сонячне світло. Температура води там не перевищує 2-3 °C, а вибір їжі вельми обмежений. Ця зона є найменш вивченою частиною Землі.

Дослідники витягнули звідти більше 100 різних видів живих істот. П'ять з них ніколи раніше не були виявлені. Поки що у цих дивних істот немає назв. 

  • Червоний колючий краб

Цей яскраво-червоний краб має шиповану броню, яка захищає його від небезпек в непроглядній пітьмі. Хоча насправді це не краб, а скоріше родич рака-самітника.

  • Сіпункулід

Сіпункулід – це морський червоподібний організми, що нагадує арахіс. Зазвичай вони зариваються в пісок або ховаються в порожніх мушлях.

  • Скляна губка

Скелет цих неймовірних істот являє собою грати з кварцових ниток, деякі з них досягають метра в довжину. Вони харчуються шляхом просіювання бактерій та інших одноклітинних організмів через свою тонку "скляну" мережу.

  • Риба-труна

Ця загадкова маленька риба з блакитними очима і червоними ногами відноситься до вудильникоподібних, або морських чортів. Вчені вважають, що це абсолютно новий вид.

  • Бразильська акула, що світиться

Ця маленька глибоководна акула відома своїм яскравим світінням і неймовірно гострими зубами. Вона мешкає на глибині до 3700 м і полює на набагато більших риб, китів і дельфінів, вигризаючи з їхніх тіл шматки м'яса.

  • Риба-ящірка

Вони досягають 60 см в довжину і мають як чоловічі, так і жіночі органи, що дозволяє їм спаровуватися з будь-яким представником свого виду.

  • Риба-крапля

Ця риба є ендеміком Австралії. Незважаючи на безглуздий зовнішній вигляд, риба-крапля має крутий норов: вона може довго нерухомо лежати на дні, але варто комусь наблизитися, як вона тут же перетворитися на прудкого хижака.

  • Безлика риба

Ця риба вважалася вимерлою. Останній раз її бачили в 1870-х роках в Кораловому морі. Цього разу її виловили на глибині близько 4 км біля узбережжя Австралії. Вчені припускають, що зачатки очей у "монстра" все-таки є – під тканинами шкіри.

  • Коралломорф

Ці коралові організми належать до тієї ж групи, що і анемони (коралові поліпи без скелету), медузи та інші щупальцеві істоти.

  • Скотопланеси

Ці істоти – справжні морські пилососи: використовуючи свої трубчасті ноги, вони всмоктують мікроорганізми з донних осаджень.

Фото: Вored Рanda

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше