Топ 10 футбольних антирекордів

Топ 10 футбольних антирекордів
Поширити в соціальних мережах:

Найбільші провали та скандальні невдачі футболістів та тренерів. Хто став найбільшим розчаруванням? А кому так нещастить, що час йти на відпочинок? Ми підготували для вас топ 10 футбольних антирекордів.

10 місце. І найгірший виконавець штрафних ударів в історії чемпіонатів світу і Європи. Здогадуєтеся? Неймовірно, але це – Криштіану Роналду.

45 разів легендарний Роналду пробивав по воротам зі штрафних на різних турнірах, але не забив жодного разу. Гіршого показника немає у жодного футболіста. Але португалець не хоче здаватися і, щоразу виходячи на штрафний, із надією б’є по воротах. Одначе, його прокляття навряд чи буде знято.

9 місце. Команда із найбільшою кількістю поразок в історії топ-чемпіонатів – англійський “Евертон“. Тільки уявіть 1506 програних матчів у вищому дивізіоні.

Команда жодного разу не вилітала з Вищої Ліги: 115 сезонів – це вам не жарти. Але 1506 поразок дають зрозуміти, чому “Евертон“ був чемпіоном у далекому 1987 році.

8 місце. Гравець, який частіше інших видалявся з поля – Херардо Бедоя. 46 червоних карток!

Колумбійський опорний півзахисник нещодавно завершив кар’єру. Херардо провів за збірну майже 50 матчів. Його техніка була досить агресивною: якщо не виходило зупинити супротивника за правилами – бив по ногам. Бедоя не міг стримати емоцій і часто, його партнери по полю, буквально витягали футболіста з поля. Зі злості Херардо міг буцнути лежачого супротивника ногою по голові. У 2015 футболіст зайняв пост помічника головного тренера клубу “Санта-Фе“. І на першому ж тренерському дебюті так кричав на гравців, що головний арбітр видалив його на 20-ій хвилині матчу.

7 місце. Голкіпер, який проґавив найбільшу кількість м’ячів за один сезон. Гільєрмо Очоа і 82 м’ячі у воротах.

Цей рекорд гравець встановив у травні цього року. Одначе, це той випадок, коли воротар не винен. Паралельно із антирекордом Очоа встановив рекорд за кількістю сейвів: 163 за сезон.

6 місце. Тренер із найбільшою кількістю поразок у Лізі Чемпіонів. Арсен Венгер провів 54 невдалих матчі.

Арсен з 1996 року працює з лондонським “Арсеналом“ і став одним з найвідоміших тренерів сучасності. Одначе, не найуспішнішим.

5 місце. Найбільша кількість автоголів в одному матчі – таким антирекордом може похизуватися Стен Ван Ден Бюйс.

У Чемпіонаті Бельгії сезону 95/96 захисник відправив три м’ячі з трьох у свої ворота. Команда-супротивник виграла матч із рахунком 3:2 не забивши жодного гола. Засмучений Стен у тому ж сезоні завершив кар’єру і став тренером.

4 місце. Найбільша суха серія в історії топ 5 чемпіонатів. Звичайно, Фернандо Торрес і 1537 хвилин без голів.

Щойно Торрес перейшов у “Челсі“ його гольовий період скінчився. Нападник не міг забити кілька місяців і це здавалося справжнім прокляттям. Більшість була впевнена – футболісту просто не підходить клуб. Одначе, перейшовши до рідного “Атлетіко“, Торрес забивати не почав.

3 місце. Найгірша збірна в історії. Вгадали? Команда Сан-Марино. За увесь час існування команда виборола лише одну перемогу зі 143 матчів.

138 поразок за весь час – не надто приємний результат. Команда стабільно займає одну з останніх сходинок у рейтингу ФІФА.

2 місце. І воно заслужено належить Ігорю Акенфеєву і його рекордній серії пропущених м’ячів у Лізі Чемпіонів. Всього 84 пропущених м’ячі з 2006 року.

Абсолютний антирекорд, адже другий за списком воротарів, які пропускають, не ловив лише 16 ігор підряд. А наш топовий футболіст цілих 39! Одначе, це не єдиний антирекорд росіянина. На його рахунку 2 автоголи. Здається, його прізвище мало б звучати як Невдаха.

1 місце. Дві найбільші, найгучніші поразки в історії футболу в офіційних матчах. Перша – на рівні збірних. Австралія:Американське Самоа, кваліфікація на Чемпіонат Світу 2002, ви тільки вдумайтеся – 31:0!

Команда Американського Самоа тоді вперше брала участь у відборі такого рівня. Але, не судилося. Австралійці робили, що хотіли.

Ну, і другий матч, наймасштабніша поразка усіх часів: Чемпіонат Мадагаскару з футболу, гра між “Адемою“ і “Л’емірном“. Готові? 149:0

За тур до закінчення першості “Л’емірн“ лишився без шансів на перемогу, через суперечливий пенальті на останній хвилині матчу. Тож, у завершальній грі тренер команди дав настанову своїй команді: забити якомога більше м’ячів у свої ворота! Гравці ідеально виконали тренерське завдання. М’яч потрапляв у ворота у середньому кожні 36 секунд. Проте, наставника команди дискваліфікували на кілька років.

Ще більше цікавих матеріалів про футбол і не тільки читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше