ТОП-10. Футбольні курйози

ТОП-10. Футбольні курйози
Поширити в соціальних мережах:

Футбол - гра серйозна, проте без курйозів не буває й тут. Представляємо вам ТОП-10 дивних та подекуди смішних випадків, які траплялися під час футбольних матчів.

1. Німецька кмітливість.

Відомий німецький футболіст Гансі Мюллер під час одного з матчів раптово почав сварку із суддею. За це футболіста видалили з поля. Пізніше виявилось, що Гансі зробив це умисно: керівництво клубу відмовило йому у відпустці, яка була футболістові вкрай необхідна, щоб... прийти на власне весілля.

 2. Туманний Альбіон

Під час матчу двох Шотландських команд туман був настільки густий, що футболістам доводилося буквально шукати м'яч, партнерів та суперників. А коли судді здалося, що футболістів на полі забагато і він вирішив перевірити лави запасних, ті виявилися порожніми – усі тридцять гравців бігали на футбольному полі одночасно.

 3. Секьюріті з хоботом

В Індії за безпеку футбольних арбітрів відповідає не поліція, а, як не дивно, дресований слон. У критичні моменти тварина просто хапає суддю хоботом, а потім виносить його до будь-якого безпечного місця.

4. Сімейні цінності

До речі, з суддями та їхньою безпекою індійський курйоз не єдиний. У Португалії один з відомих суддів, Жозе Абендола, почав отримувати листи с погрозами. Невідомий вимагав залишити футбольне поле, натомість обіцяючи вбити арбітра у разі непокори. Переляканий чоловік звернувся до поліції. Саме розслідування виявило, що листи відправляла дружина судді, невдоволена тим, що чоловік рідко буває вдома. "Мені ніяк не вдавалося змусити власного чоловіка залишитися вдома хоча б на один день. Тому довелося йти на крайнощі", - пояснила жінка.

5. Матч довжиною у вічність

Найтриваліший матч зіграли у Керрі з першого по третє серпня 1981 року. Тоді дві ірландські команди клубу "Каллінаферсі" були змушені грати близько 65 годин через те, що ніяк не могли визначити переможця.

6. Плаваючий суддя

Ще один випадок з суддею. У іспанському містечку Сеговія у 60-70 роках існувала оригінальная традиція: якщо місцева футбольна команда зазанавала поразки, вболівальники кидали суддю у ріку. Владі ніяк не вдавалося подолати цю традицію, не допомагали ані штрафи, ані дискваліфікація, а тому на матчі у Сеговій обирали лише того суддю, який вмів плавати.

7. Взірцеві футболисти

Одної ночі у Сицилії натовп чоловіків напідпитку увірвався до харчевні, розтрощив меблі та вкрав кілька пляшок з вином. Наступного дня господар харчевні під час прибирання знайшов предмет, яким злодії відкрили вночі двері. Ним виявилась бронзова статуетка футболіста. Саме вона й допомогла поліції знайти зловмисників. Як неважко здогадатися, нічними хуліганами виявились футболісти місцевого клубу Ріацца. У минулому сезоні їх нагородили цією статуеткою за "взірцеву поведінку".

8. "У бій ідуть лише старі"

У 1993 році одна з команд Англії проводила на своєму полі матч, перед початком якого відбулась, мабуть, найкомічніша у історії футболу хвилина мовчання. Була вона об'явлена у зв'язку зі смертю найстарішого з вболівальників клубу. На трибунах вивісили фотографію померлого та плакат з його ім'ям.  Впізнавши своє зображення, 85-річний футбольний фанат, що сидів у той час на стадіоні, вийшов на поле. Як виявилось, чоловік був відсутній кілька днів і це стало приводом для чуток щодо його смерті.

9. Неписані правила

Цілковитим курйозом стала участь збірної Заїру у чемпіонаті 1974 року. Незадовго до цього Заїр вперше в історії виграв Кубок Африки, після такого приголомшливого успіху уся країна чекала від збірної гідної гри у світовій першості. Але у першому ж матчі виявилось, що африканці навіть не знають правил та не можуть зрозуміти, що від них хочуть. Побороти таку футбольну неграмотність судді не вдалося.

10. "Змішалися в купу коні, люди"

Точніше, півні та й не тільки. Як виявилось, представники тваринного світу також не від того, щоб пограти у футбол. Під час матчу першого дивізіону чемпіонату Англії між Блекберном та Бернлі на поле вискочив півень, який довго не міг вирішити, чого йому хочеться більше – втекти або ж пограти.

А от до матчу чемпіонату Бразилії Понте-Прета – Атлетіко Сорокаба захотіли приєднатися вже бджоли. Комахи окупували ворота, через що голкіпер не наважився зайняти своє законне місце. Червона картка на таких "гравців" звичайно що не подіяла, довелося викликати спеціальну службу, аби вигнати з поля непрошених гостей.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

За кадром детективів: як судмедекспертиза у кіно відрізняється від реальності?
В Туреччині знайшли рідкісний римський саркофаг зі знаком «мальтійського хреста»
Історії військових винаходів: мікрохвильовка розроблялася для військових цілей, але посіла своє місце на кухні
Унікальні істоти з глибин: в Індійському океані мешкають равлики, здатні витримувати температуру 371°C
Хакерський удар: 24 лютого 2022 року рф хотіла позбавити зв’язку ЗСУ, але відключила користувачів в Європі
Читати більше