Тільки п'ять українських клубів мають фінансову можливість грати у Прем'єр-лізі

Тільки п'ять українських клубів мають фінансову можливість грати у Прем'єр-лізі
Поширити в соціальних мережах:

Перед стартом Чемпіонату України з футболу ФФУ підписала меморандум, яким відстрочила дату сплати клубних боргів. Якби цей документ не ухвалили, у Прем'єр-лізі могли б собі дозволити грати тільки кілька команд.

"Бачив я той меморандум. До 31 грудня всі клуби, включаючи "Говерлу", повинні закрити весь 2014 рік. Я впевнений, що всі розрахуються. Всі хочуть грати", - зазначає головний тренер ужгородської команди В'ячеслав Грозний.

ФФУ запевняє, що меморандум, це вимушений крок для порятунку чемпіонату і підкреслює, що усі борги, які клуби мали до 31 грудня 2014 року, мають бути сплачені до 31 грудня 2015 року.

"Ми, Федерація футболу, пішли на великі жертви та поступ тільки для того, щоб чемпіонат почався. Насправді не більше 4-5 команд можуть виконати всі вимоги", - пояснює виконавчий директор ФФУ Володимир Генінсон.

У проблемних клубів заборгованостей декілька. Одна з них перед самою Федерацією: за роботу суддів, спостерігачів арбітражу, делегатів та штрафи від КДК. Сплата цих боргів є основною умовою ФФУ для надання дозволу грати у чемпіонаті.

Друга заборгованість – перед працівниками клубу, зокрема футболістами. Колишній гравець "Говерли" Максим Шацьких, досі не отримав свою зарплату.

"Зустрічався з керівництвом – обіцянки, обіцянки і ще раз обіцянки", - розповідає футболіст.

У схожу ситуацію потрапив колишній захисник "Металіста" Микола Іщенко:

"Мені щотижня обіцяють, що погасять борги".

Третя лінія заборгованості – за цей календарний рік.

Меморандум мав дати шанс футболу, але на практиці тільки збільшує кількість проблем. Клуби продовжують порушувати регламент, не платять футболістам і при цьому посилаються на регламент, мовляв, "заплатимо пізніше".

"31 грудня нам повинні закрити 2014 рік. А потім, у 2016 році, нам треба буде до 31 грудня закрити борги за 2015 рік. Все рівно рік будемо повинні", - переконаний  колишній воротар "Говерли" Олександр Надь.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше