Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Поширити в соціальних мережах:

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Понад 2 000 років Китай був величною імперією, де правили лише династії. Але на початку 20-го століття відбулася революція, в результаті якої, частина революціонерів втекла на острів Тайвань, створивши там окрему республіку. Відтоді країна пережила чимало: воєнний стан, який тривав 38 років, епоху авторитаризму та залякування, здобуття політичної незалежності та багато іншого.

Між тим, Тайвань став об'єктом міжнародного зацікавлення і спротиву. За офіційними даними, його визнають лише 11 країн, проте його економіка розквітає і займає 19-те місце на планеті. Він залучає споживачів та інвесторів з усього світу. А також привертає увагу світових лідерів через намагання Китаю повернути, як вважає КНР, свої законні території Тайваня, де живе «братній народ»!

«Два роки тому, коли путін оголосив про початок військової операції, за годину текст його промови з'явився на китайському сайті. Коли я прочитав його, то подумав, що це фейк. Я був переконаний, що це написали китайці, бо промова – слово в слово китайська пропаганда. «Ми з одного етносу», «ми однієї крові», «ми брати», «ми одна родина», «ми маємо об'єднатися». Я змалечку чую це тут, в Тайвані, від Китаю», - розповів засновник організації DOUBLETHINK Міньсюан Ттсат.

Цікаво те, що ще за рік до російського повномаштабного вторгнення в Україну західні видання називали Тайвань «найнебезпечнішим місцем на Землі». Адже Китай постійно нарощує градус загрози. А нещодавно президент Сі Цзіньпін взагалі заявив – «возз’єднання Тайваня з Китаєм неминуче».

Проте, не зважаючи на ці загрози, тайванці залишаються впевненими та спокійними покладаючись на двосторонню безпекову угоді з Сполученими Штатами. Ця угода, схвалена Конгресом, забезпечує Тайваню підтримку та поставки зброї з боку американців, що дає їм велику перевагу в потенційному конфлікті. Але чи стримає це Китай? Українці свого часу також не вірили, що росія може напасти…

Чому американські сенатори і безпекові спеціалісти один за одним повторювали – якщо дозволити Путіну перемогти Україну, наступним буде Тайвань? Дивись випуск документального проєкту «Тайванський вузол» просто зараз:

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?

Це стратегія, яка не тільки відволікає увагу від реальних проблем країни, але й…

Цікаві факти про блискавку: чи влучає громовиця двічі в одне місце і чому не варто стояти там, куди вона поцілила?
Читати більше