Таємниця «Церкви Диявола»: вчені змогли науково пояснити надприродні звуки, які лунають з печери у Фінляндії

Таємниця «Церкви Диявола»: вчені змогли науково пояснити надприродні звуки, які лунають з печери у Фінляндії
Поширити в соціальних мережах:

Печера-щілина вважалася місцем для зустрічі з іншими світами…

У самому серці гірського хребта Колі, схованого в таємничих лісах Східної Фінляндії, розташована печера-щілина Pirunkirkko - Церква Диявола. Це місце є міфічним для фінів, адже протягом багатьох років саме тут шамани спілкувалися з іншим світом. Ба більше, навіть сьогодні там практикують сучасний шаманізм і влаштовують барабанні сесії. У печері Церква Диявола можна почути специфічні звуки, яких немає більше в жодному куточку Фінляндії, що робить її містичною та якоюсь надприродною. Проте, завдяки новому дослідженню, опублікованому в Open Archaeology, таємниця цього місця відкрита і її паранормальність може бути пов'язана із звуковими явищами, пише видання iflscience.

Церква Диявола виявилася домом для акустичного резонансу, що підсилює та подовжує звук на певних частотах. Дослідники археології та культурології з Університетів Гельсінкі та Східної Фінляндії, Рітта Райніо та Еліна Гітонен-Нг, виявили, що цей акустичний феномен може пояснити вірування у надприродне.

Спираючись на фольклор, дослідники визначили, що акустичні властивості печери можуть бути ключем до її духовної значущості. Звукові коливання, створені резонансом природної частоти печери, можуть бути поясненням, чому ритуали та духовний досвід відбувалися протягом століть саме тут.

«Ця печера служила місцем для ритуалів, де мудреці та шамани спілкувалися із невидимим світом, використовуючи не лише слова, але й звук. Акустичні властивості гладких стін печери генерували резонанс, який ставав фундаментом для сприйняття навколишнього світу», - розповідає Рітта Райніо.

Дослідники виявили, що практикуючі шамани використовували цей акустичний феномен, вимовляючи тони на частоті 231 Гц, які, підсилені печерою, набували особливої сили та тривалості. Цей звуковий досвід, супроводжуючий ритуали, робив їхнє спілкування із невидимим світом ще більш інтенсивним.

Це дослідження є вражаючим прикладом того, як акустика може впливати на духовний досвід та комунікацію із загадковим світом. Церква Диявола, з її унікальним акустичним резонансом, розкриває нові аспекти надприродного та підтверджує, що звук може бути не лише відбитком природи, але і ключем до її таємниць.

Читай також:

Фото: Юлія Шпіницька/Райніо та Гітенен-Нг, Відкрита археологія 2023

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше