Шість міст, які зникнуть до 2100 року

Шість міст, які зникнуть до 2100 року
Поширити в соціальних мережах:

Вчені склали перелік міст найбільш схильних до загрози зникнення в найближче сторіччя під впливом кліматичних змін, природних катаклізмів, переміщення населення і ряду інших причин.

1. Сан-Франциско, США. Причина – землетрус

На думку дослідників з Університету Каліфорнії до 2086 року в районі Сан-Франциско відбудеться землетрус силою 7 балів або більше.

2. Детройт, США. Причина – відтік населення

З 1950 року населення Детройта зменшилося на третину до, приблизно, 950 тисяч осіб. Передбачається, що населення міста буде зменшуватися повільно, але постійно. До 2030 року рівень безробіття в місті становитиме понад 10%. Якщо ці тенденції збережуться, то Детройт зміниться до невпізнання до 2100 року.

3. Венеція, Італія. Причина – опускання рівня ґрунту

Столиця всіх закоханих, найромантичніше в світі місто – Венеція, опускається вже приблизно протягом тисячоліття, але в останнє сторіччя швидкість опускання помітно збільшилася. За останні 100 років Венеція опустилася на 24 сантиметри. В уряду є плани щодо захисту міста, спрямовані на підняття його до рівня моря. Однак чи спрацюють вони чи ні, ніхто не знає.

4. Мехіко, Мексика. Причина – брак питної води і опускання ґрунту

Столиця Мексики ризикує опинитися під водою. Мехіко стоїть на водоносному шарі, який також є основним джерелом питної води. Кожен раз, коли один з 20 мільйонів жителів міста п'є воду, місто трохи опускається.

5. Неаполь, Італія. Причина – виверження вулкана

Вулкан Везувій, що знищив Помпеї в 79 році до нашої ери, вивергається приблизно раз на 100 років. Останній раз виверження було зафіксовано в 1944 році. Везувій знаходиться в затоці Неаполя в південній Італії, де живуть понад 4 мільйони осіб.

6. Тімбукту, Малі. Причина – опустелювання

Опустелювання, коли піщані дюни наступають на родючу землю, є проблемою для цілого ряду країн на півдні Сахари. Найбільша небезпека загрожує місту Тімбукту в Малі, місту віком понад 1000 років, який був важливим центром ісламської освіти в 15 і 16 століттях. У Малі проводиться ряд проектів з озеленення місцевості. Однак, вже зараз деякі частини міста вже наполовину засипані піском.

За матеріалами: naked-science.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше