Що потрібно знати про Октоберфест?

Що потрібно знати про Октоберфест?
Поширити в соціальних мережах:

Незабаром відбудеться наймасштабніша пивна вечірка осені – Октоберфест. Ми вирішили підготувати для вас добірку фактів про свято пива.

Народилося свято у Мюнхені. Вперше Октоберфест було проведено в жовтні 1810 року з нагоди одруження кронпринца Людвіга та принцеси Терези Саксонської-Гільдбургхаузької. Відтоді місцеві пивовари розставляють свої намети на щорічній основі.

Візн – саме так у Баварії називають Октоберфест. Це коротке зручне слівце вийшло в результаті скорочення Терезіенвізн, Терезин луг, на якому проходять всі святкові гуляння Октоберфесту.

Усі люди знають, що офіціантки під час фесту ходять у особливих костюмах із великим декольте. Ці костюми називаються дірндл. Цю вигадливу сукню носить кожна поважаюча себе фройляйн на Візен. Зазвичай – це відкрита блузка з рюшами, корсет і пишна спідниця з фартухом. До речі довжина спідниці може варіюватися «до непристойності».

Якщо на Октоберфест ви вирушите у Мюнхен, то не дивуйтеся, що у вас постійно перевірятимуть речі. Поліції на Терезиному лузі чимало. Особливо ретельно стежать за тим, щоб з пивних наметів НЕ крали кухлі. На Октоберфесті – це своєрідний вид спорту, тож не дивуйтеся, якщо вас попросять показати, що у вас в сумці.

Уважно дивіться в очі тим, з ким цокаєтеся за столом. У Німеччині є прикмета, якщо не дивитися в очі тим, з ким цокаєтеся кухлем, то про гарний секс можна забути на сім років!

Щодо кухлю. Традиційний літровий пивний кухоль називається Масс. З таких всі п'ють пиво на Октоберфесті. Якщо ви попросите принести вам 0,5, то вас просто не зрозуміють. За крадіжку такого кухля з намету можуть оштрафувати на 60 євро.

Щорічно Октоберфест відвідують близько 6 мільйонів відвідувачів, які випивають близько 6 мільйонів літрів пива і з'їдають 500 000 смажених курей.

У 2018 Октоберфест розпочнеться 22 вересня і триватиме до 7 жовтня!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше