Що потрібно знати про кодування супутника у 2020 році

Що потрібно знати про кодування супутника у 2020 році
pexels.com
Поширити в соціальних мережах:

Чого чекати від нововведень?

20 січня 2020 року на телевізійному ринку України відбудеться знакова подія: найбільші українські медіа-холдинги – 1+1 Media, StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group – закодують супутниковий сигнал своїх телеканалів. Це означає, що найбільш рейтингові українські телеканали, у тому числі й телеканали групи 1+1 media – 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, УНІАН-ТБ, Бігуді – перестануть мовити у відкритому доступі.

Звертаємо вашу увагу на те, що відключення аналогового телебачення, яке було перенесено з грудня 2019 на липень 2020 року у зв’язку із рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, не пов’язано із кодуванням супутникового сигналу телеканалів!

  • Чому так відбувається?

Крім того, що українські телеканали виробляють контент самостійно, вони за власний кошт купують за кордоном фільми та серіали, права на спортивні трансляції, формати шоу, дитячі передачі та іншу телевізійну продукцію. Купуючи права на них, канали повинні гарантувати правовласникам дотримання взятих на себе зобов’язань щодо його трансляції, у тому числі − зобов’язання транслювати цей контент виключно на визначеній угодами території мовлення та у встановлений домовленостями спосіб.

На жаль, трансляція телевізійного сигналу у відкритому форматі є можливістю для його несанкціоновано прийому та рестрансляції піратами: отримуючи телевізійний сигнал, вони незаконно пропонують його абонентам за гроші, таким чином наживаючись на глядачах та наражаючи їх на перспективу залишитись без телебачення у будь-який момент. У результаті, канали не отримують достатню кількість коштів для створення або закупівлі нового якісного контенту, а також потрапляють у ризик штрафних санкцій від правовласників, чий контент через трансляцію у відкритому супутнику не зміг бути 100% захищений від піратства. До того ж, за кордоном закодований супутниковий – це рішення, до якого країни прийшли вже багато років тому, що дозволило якісно вплинути на боротьбу з піратами та відчутно позначилося на розвитку ринку платного телебачення.

Тому для того, щоб український телевізійний контент був на рівні закордонного, а програмні пропозиції українських телеканалів оперативно поповнювалися світовими новинками, кодування супутнику – це логічне явище, від якого виграють усі учасники, в тому числі й глядачі.

  • Що потрібно робити?

Якщо ви не є абонентом супутникового телебачення, кодування не вплине на вас, тому ви можете безперешкодно продовжити переглядати улюблені канали через обраний вами раніше тип мовлення.

Якщо ви − абонент супутнику і хочете надалі користуватися перевагами супутникового ТБ, вам необхідно зробити декілька простих кроків для того, аби не залишитись без доступу до телепрограм, які транслюють 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, УНІАН та решта популярних українських телеканалів.

  • Ось ці кроки:

Крок 1: придбати тюнер супутникового телебачення, який підтримує систему кодування «VERIMATRIX». Рекомендована роздрібна вартість тюнера становить 1099 грн.

Такий тюнер повинен обов’язково містити маркування «УТБ». Знайти його можливо у роздрібних мережах електроніки, на сайті www.viasat.ua, за телефоном 0 800 500 460 або у майстрів з підключення. Ми радимо вам подбати про заміну тюнерів якомога швидше, аби уникнути ажіотажу та черг.

Крок 2: встановити та налаштувати тюнер.

У випадку, якщо вам не вдається зробити це самостійно, ви можете у телефонному режимі скористатись підтримкою оператора колл-центру провайдера супутникового телебачення, послугами якого ви користуєтесь. Крім цього, за бажанням, у вас є можливість викликати майстра додому для налаштування обладнання – для цього вам необхідно зателефонували до колл-центру вашого оператора та подати заявку на цю послугу.

Крок 3: насолоджуватись переглядом популярних телепередач на ваших улюблених каналах, користуючись усіма перевагами супутникового телебачення – до 1000 різноманітних каналів, HD-версії з більш якісною картинкою, цілодобова служба підтримки, надійність, широкий вибір найкращих каналів, додаткові можливості (catch up – перегляд телеперадачі після її виходу).

Альтернативи супутниковому телебаченню:

  • кабельне телебачення OTT/IPTV – кількість каналів залежить від провайдера та пакета (може бути до 500 каналів), є канали в HD-якості; покриття та підключення залежить від наявності провайдерів у вашому регіоні;
  • цифрове ефірне телебачення (Т2) - 32 канали, 1 канал в HD-якості; потрібно перевірити, чи є покриття у вашому регіоні.

А найпопулярніші запитання та відповіді щодо кодування супутнка знайдеш за посиланням

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Читати більше