Румунський "Мессі": чого найбільше боявся Матей в луцькій "Волині"

Румунський "Мессі": чого найбільше боявся Матей в луцькій "Волині"
Поширити в соціальних мережах:

Програма "Профутбол" взяла ексклюзивне інтерв'ю у півзахисника луцької "Волині" Флорентина Матея.

"Місцевий Мессі" – так охрестили румунські журналісти Флорентіна Матея ще з дитинства. Він дуже виділявся серед однолітків технікою та ідеальним дриблінгом. Своєю кар'єрою Флорентін завдячує батькові, адже саме він тренував його, хоча й не є професійним тренером.

"У 6 років він став моїм особистим тренером. Він не професійний наставник, але любить футбол", - розказує  Флорентін про батька. – "Три роки він вчив мене усьому, розвивав індивідуальні характеристики. Зараз я розумію, якби не він, я б не був футболістом.

Коли мене віддали у дитячу Академію Стяуа, тренер сказав "Цей хлопець божевільний! Він має бути у нашій команді!". Діти мого віку, які були в тій академії не вміли нічого, навіть не знали як поводитися з м'ячем. А я, завдяки тренуванням тата, почував себе справжнім королем!".

Першим професійним клубом футболіста був "Стяуа", але зігравши за основну команду всього лише 2 матчі (в основному виходив на заміни), перейшов в 2010 році в "Унірю". Зігравши в команді за сезон 7 матчів покинув "Унірю" і підписав контракт з італійською "Чезеною". Це був перший закордонний клуб у кар'єрі молодого Матея. Але і в "Чезені" перспективний півзахисник так і не зміг заграти. За сезон зіграв 6 матчів після чого залишив команду. Восени 2013 року на правах вільного агента підписав контракт з луцькою "Волинню". У команді взяв 15 номер.

Матей був шокований методами Кварцяного у перші дні в луцькій Волині.

"Ніколи не забуду, як грали проти дублюючого складу. У них було 14 футболістів, а у нас лише 10. До того ж ми були одягнені в бронежилети. Це було дуже складно. В очах усе біле. Після 20 хвилин можна з розуму зійти", - розповів Матей.

Та це не порівняти з тим відчуттям, коли у перерві матчу знаходишся у роздягальні "Волині".

"Пам'ятаю свою дебютну гру. Після першого тайму ми програвали 1:2. У роздягальну влітає неймовірно лютий тренер і починає там таке витворяти! Спочатку я дуже боявся цих криків", - згадує Флорентин.

Згодом Матей звик до поведінки тренера, а особливо до неординарних настанов.

Кварцяний дозволяє йому використовувати фінти лише за умови перемоги 3:0 і ще більше. Найбільше тренер критикує Фіорентина за обережність і страх перед жорсткою боротьбою.

"Я граю обережно, бо в мене такий стиль. Я використовую дриблінг і через це іноді бувають проблеми. Ти технічно зіграв один раз, другий, а на третій захисник може і ноги відірвати", - говорить Матей.

"Профутбол" перевірив вміння Флорентіна Матея забивати штрафні удари. Потрібно було з однієї точки забити три голи: в ближню девятку, дальну девятку і поперечний. Чи пройшов випробування Матей? Дивіться у відео.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше