Робот вперше отримав громадянство

Робот вперше отримав громадянство
Поширити в соціальних мережах:

Робот Софія отримала громадянство Саудівської Аравії, і тепер у неї більше прав, ніж у жінок і трудових мігрантів країни.

Роботу Софії дали громадянство Саудівської Аравії в ході економічної конференції Future Investment Initiative в Ер-Ріяді. У міру того, як фотографії і ролики за участю Софії почали поширюватися в інтернеті, багато стали цікавитися, чому робот вже встиг домогтися більших прав, ніж жінки в країні.

Джерело: BBC.


Софія, створена гонконгської компанією Hanson Robotics, виступила перед аудиторією з доповіддю англійською мовою без хустки і абаї, які зобов'язані носити саудівські жінки на публіці.

"Я дуже пишаюся цією унікальною відзнакою. Це історичний факт, я перший в світі робот, якому надали громадянство", – сказала Софія.


Софія може анімувати повний спектр виразів обличчя, розпізнавати обличчя і підтримувати розмову. Виступаючи на Future Investment Initiative 2017, Софія продемонструвала кмітливість, відповідаючи на питання про загрозу штучного інтелекту.


"Ви читали занадто багато Ілона Маска і дивилися занадто багато голлівудських фільмів, – сказала вона. – Не хвилюйтеся, якщо ви мені симпатичні, я буду з вами мила. Ставтеся до мене як до розумної системи".

Саудівські користувачі інтернету поставилися до події не так радісно. Вони ввели хештег – "Софія закликає відмовитися від опікунства". Справа в тому, що відповідно до системи опіки в Саудівській Аравії кожна жінка повинна перебувати на публіці із супутником чоловічої статі, зазвичай членом сім'ї, який має право діяти від імені жінки.


Саудівська Аравія прагне висвітлити серію реформ, що проводяться владою. Наприклад, жінкам дозволили брати участь в Національному дні Саудівської Аравії: в честь 87-ї річниці утворення королівства жінкам вперше за всі ці роки дозволили прийти на стадіон, де проходили святкові заходи. А у вересні 2017 року було скасовано заборону на водіння для жінок.

Більше цікавих новин читайте на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Читати більше