Нанороботи боротимуться з раковими клітинами

Нанороботи боротимуться з раковими клітинами
Поширити в соціальних мережах:

Вчені винайшли новий спосіб боротьби з раком.

Сучасні методи боротьби зі злоякісними пухлинами, такі як хіміотерапія та променева терапія, хоча й іноді успішні, але мають безліч побічних ефектів. Головним чином тому, що кожна клітина в організмі також отримує бомбардування хімікатами та радіацією, навіть якщо головними цілями є пухлинні клітини. Група американських і китайських вчених винайшла нанороботів з молекул ДНК, які здатні знищувати тільки ракові клітини. Нанороботи створюють тромби в судинах і таким чином позбавляють ракові клітини поживних речовин, вбиваючи їх. Про це повідомляє Еngadget.

Такий спосіб лікування має бути безпечнішим за хіміотерапію, оскільки знищує тільки ракові клітини і не пошкоджує здорові. В ході експерименту вчені випробували новий метод на мишах, інфікованих клітинами раку молочної залози та яєчників, а також меланоми та раку легенів людини. Дослідникам вдалося сповільнити або зовсім зупинити ріст пухлин та врятувати трьох з восьми тварин. Окрім безпечності, лікування за допомогою нанороботів має ще одну перевагу: можливість протистояти різним типам пухлин.

Незважаючи на те, що метод експериментальний, він досить багатообіцяючий. У майбутньому вчені планують застосувати такий метод лікування і для людей. Крім того, нанороботів можна використовувати для лікування не тільки онкологічних захворювань, але й інших хвороб.

"Наше дослідження показує, що нанороботи на основі ДНК виявилися ефективною та безпечною терапією раку, – прокоментував один із дослідників проекту, Гуанжун Ні. – Зараз ми співпрацюємо з біотехнологічною фірмою, щоб перетворити цю революційну технологію в життєздатну протипухлинну терапію".

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат
Виграй подарунок з автографом Олександра Усика за донат

Організатором розіграшу є Благодійний фонд «Плюс плюс»

Вперше сказали на українському телеканалі Медведчука: як виник фейк про «наркомана Зеленського»?
Читати більше