Прокачай мозок: що таке «воркшоп»

Прокачай мозок: що таке «воркшоп»
Поширити в соціальних мережах:

Модні і не завжди зрозумілі слова – тренд сьогодення. Але що вони означають та як їх правильно вживати – розбираємося у новій рубриці від сайту 2+2 «Прокачай мозок».

Соціальні мережі просто рясніють запрошеннями на воркшопи. Але що це й чим там треба займатися? Давайте розбиратися разом! 

Що означає?

Воркшоп – це практичне групове заняття, під час якого майстер демонструє групі свої уміння, а ви самостійно, тут же, здобуваєте навички та знання. Теорія на таких зустрічах має мінімальне значення – вона виконує роль фону та вказівок, щоб ви досягли своєї цілі на практиці. 

Наприклад, ви прийшли на воркшоп із портретної зйомки, де вам на конкретних прикладах показують, як побудувати кадри. Далі – ви практикуєтеся і робите знімки власноруч. Організатор може лише давати якісь поради або допомогти налаштувати світло.

Походження

Слово «воркшоп» походить від англійського «workshop», тобто майстерня. Це не робітниче приміщення, а саме процес виготовлення якоїсь речі, вирішення проблеми. Тому інколи його заміняють словами «практикум» та «майстер-клас». 

Українські аналоги

Що ж робити, коли ніхто не розуміє того вашого «воркшопу»? В українській мові знайдуться відповідники і цьому слову. Окрім майстерні, воркшоп ще називають гуртком, майстеркою або ж робітнею. 

Приклади вживання 

Тепер давайте розберемося, де і коли можна вживати це новомодне слово?
 Якщо ви побували на зустрічі, де навчилися фотографувати, складати модельки авто, писати журналістські тексти, вишивати хрестиком, готувати борщ тощо -  то сміливо розповідайте, що відвідали воркшоп! Головне запам’ятати, хто його проводив. Бо, як правило, такі зустрічі організовують відомі в своїй галузі експерти. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше