Призупинив матч Португалія-Уругвай: фанатом у футболці Save Ukraine виявився італійський футболіст

Призупинив матч Португалія-Уругвай: фанатом у футболці Save Ukraine виявився італійський футболіст
Поширити в соціальних мережах:

Маріо Феррі – колишній футболіст та громадський активіст…

На полі під час матчу чемпіонату світу-2022 між Португалією та Уругваєм стався випадок, який затьмив собою усю гру. На 51-й хвилині поєдинку на поле вибіг вболівальник у футболці з написом спереду «Save Ukraine» («Збережіть Україну»), а позаду був інший напис «Respect for Iranian Women» («Повага до жінок Ірану»). Крім того у руках він тримав прапор у кольорах веселки, на підтримку ЛГБТ-спільноти.

Чоловікові вдалося пробути на полі упродовж кількох секунд поки його не затримала охорона стадіону. Після гра відновилася. Неймовірно, але цим вболівальником-порушником виявився колишній футболіст та громадський активіст італієць Маріо Феррі.

«Феррі не вперше вибігає на поле під час футбольних матчів. – повідомляють на Суспільне Спорт – У 2010 році він вибіг під час фіналу клубного чемпіонату світу між «Інтером» та «Мазембе». Також він порушував правила перебування вболівальників під час проведення ігор в Італії під час жорстких локдаунів у 2020 році. А у 2014 році він вибіг на поле під час матчу Бельгія – США на чемпіонаті світу в Бразилії».

Як стало відомо, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Феррі був волонтером. У перші місяці він перевозив людей з України у західноєвропейські країни.

«В Індії була перерва у чемпіонаті. У цей час мій друг з України подзвонив мені і замість того, щоб годинами сидіти біля телевізору чи комп'ютера та нічого не робити, я вирішив поїхати. Я запропонував свої послуги волонтерській організації у Львові, групі людей до 25 років. Я повернувся з автомобілем і забезпечив перевезення десяти людей», - розповідав Феррі.

Однією з історій, яка найбільша запам'яталася італійцеві – те, як він вивозив з країни українку та її сина, батько його вступив у лави Збройних сил України.

«Жінка з сином, Давидом, їхній батько пішов на фронт. Перші дві години в дорозі жінка не говорила, просто плакала. Ми приїхали на кордон, але я зрозумів, що не можу їх там просто залишити. Вони мали добратися до Варшави, я повіз їх туди. 15 годин за кермом, 10 годин у заторі. Я просто не міг кинути їх».

Нагадаємо, гра Португалія – Уругвай закривала програму другого туру чемпіонату світу-2022. Португальці перемогли уругвайців з рахунком 2:0 завдяки дублю Бруну Фернандеша.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше