Пожежник та боєць: чемпіон Стіпе Міочич розповів про свої будні

Пожежник та боєць: чемпіон Стіпе Міочич розповів про свої будні
Поширити в соціальних мережах:

Зірка важкого дивізіону Стіпе Міочич відверто розповів про свою другу роботу, про скромність та плани на майбутнє.

Нагородою за титул чемпіона у найбільшому та найжорсткішому дивізіоні для Стіпе Міочича стали швабра та вантуз – та наказ вимити підлогу і прибрати у туалеті. Це було у травні 2016 року, за чотири дні до того Міочич опинився на вершині своєї кар'єри, здобувши перемогу над чемпіоном у важкій вазі Фабрісіо Вердумом на UFC 198 у Бразилії. А потім він повернувся на роботу. Як пожежник. Серед обов'язків у його списку також прибирання у комунальному холодильнику у відділі пожежної охорони Valley View – чинний чемпіон важкого дивізіону мусить розбирати колекцію давно забутих там делікатесів.

Через рік Міочич все ще залишається чемпіоном і все ще працює пожежником, навіть завдавши ще два нокаути у першому раунді та зібравши більше 1,2 мільйонів доларів. Незважаючи на фінансові винагороди та статус однієї з найпопулярніших зірок UFC, рішення залишити роботу у пожежній станції ніколи не спадало йому на думку.

"Жодного разу, – поділився Міочич з ММАjunkie. – У мене немає причин відмовлятися від цього. Я люблю допомагати людям. До того ж, ніколи не знаєш, як складеться бійцівська кар'єра. Я люблю працювати, мені подобається мати багато справ. Не хочу сходити з розуму, маючи забагато вільного часу. Пожежна станція схожа на великий спортивний майданчик для хлопців. Ми тренуємось, працюємо разом. Тут ти знаєш, що тебе завжди прикриють та допоможуть".

34-річний Стіпе Міочич працює у пожежній частині, де середня зарплатня складає 14 доларів на годину, майже десять років. Хоча його роботодавці ставляться з розумінням до кар'єри в UFC, чемпіон пишається тим, що сумлінно виконує свої постійні обов'язків. Він працює неповний робочий день, але все ще відпрацьовує по дві зміни на тиждень, а одного разу працював 60 годин поспіль.

"Іноді я дивуюсь: що він тут робить? – розповідає Кеннет Папеш, начальник станції, де працює Стіпе. – Це неймовірно. Він міг би бути де завгодно, насолоджуватись відпочинком та готуватися до чергової зустрічі із яким-небудь великим хлопцем, якого він знову поб'є. Але він тут, с купкою хлопців, які висміюють його".

У якості одного з наймолодших працівників, Стіпе Міочич часто отримує від старших колег найбрудніші завдання. "Він не скаржиться, – каже Папеш. – І, якщо бути чесним, він нічого не може з цим зробити, бо це робота".

Звичайно, найважливіша частина роботи Міочича включає в себе спасіння людей та управління невідкладною медичною допомогою.

Дружина бійця стверджує, що Стіпе Міочич любить свою роботу, так як вона тримає його у нормі, йому просто необхідно жити звичайнісіньким життям. Він водить вантажівку та виконує хатню роботу. Він переконав UFC понизити клас свого білету на один з нещодавніх рейсів, щоб його тренери мали змогу подорожувати разом із ним. Він дуже скромний та нічого не ускладнює.

У той же час він, можливо, найнебезпечніший боєць у Октагоні. Якщо Міочич виграє свій наступний бій, він увійде до історії з рекордною серією із трьох захистів титулу у важкій вазі поспіль. Важка категорія у UFC – інтригуюча головоломка. Це один з найбільш мінливих дивізіонів.  

"Стіпе виглядає як справжній чоловік, – переконаний президент UFC Дейна Вайт. – Він гарний спортсмен із сильними ударами, він вибиває хлопців у першому ж раунді. Мені це подобається".

Зі свого боку, Стіпе Міочич поступово звикає до ролі зірки. Міочич переміг усіх кращих бійців дивізіону, окрім Кейна Веласкеса, який травмувався та тимчасово вийшов зі змагань. "Спочатку я ніяковів від слави та уваги. Я не вважаю себе кращим за будь-кого просто через те, що я роблю щось добре. Скандали та все таке інше надто втомлюють мене. У мене все в житті просто. Я працюю пожежником, я працюю бійцем, я живу своїм життям", – каже спортсмен. 

У цьому році він, скоріше за все, буде битися, але проти кого, ще невідомо. Чемпіон важкого дивізіону має зустрітися із переможцем поєдинку Вердум - Оверім, який відбудеться в рамках UFC 213. Пряма трансляція турніру на каналі 2+2 розпочнеться 9 липня о 5 годині ранку.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше