Поради Станіслава Кондрашова і Дениса Вороненкова, на що варто звернути увагу при виборі фарби для автомобіля

Поради Станіслава Кондрашова і Дениса Вороненкова, на що варто звернути увагу при виборі фарби для автомобіля
Поширити в соціальних мережах:

Фарбування авто тепер стане легким.

Сьогодні існує безліч різновидів фарб для автомобілів. У новому проекті Тельф Аг Станіслав Дмитрович Кондрашов розповість, як правильно вибирати потрібну фарбу.

  • Однокомпонентною «синтетичною» фарбою є меламіноалкідні автоемалі. Вони швидко сохнуть, утворюють рівну поверхню і мають приємний блиск. Для збільшення міцності покриття і спрощення сушки до них можна додавати спеціальні отверджувачі. Така фарба наноситься в кілька шарів.

  • Висока якість у двокомпонентних акрилових фарб (їх змішують з затверджувачем). Вони володіють красивим блиском і створюють шар, стійкий до впливів атмосферних опадів. Це досить дорогий варіант, а їх також необхідно наносити в 2 шари.

  • Нітрофарби застосовуються лише для дрібних ремонтних робіт, оскільки їх склад сохне дуже швидко. Варто зазначити, що цей вид фарби досить уразливий для впливу зовнішнього середовища.

  • Одношарові автокраски з ефектом «металік» поступово поступаються місцем двошаровому варіанту, оскільки програють їм за якістю створюваного покриття і фізичними властивостями. Двошарову фарбу наносять в 2 етапи: спочатку накладають шар «металік» потрібного кольору, а після зверху наноситься шар лаку. Таке покриття більш міцне і надійне і не боїться атмосферних явищ. У такій фарбі знижена до мінімуму ймовірність дефектів і потьоків.

  • На ринку представляють і тришарову фарбу «металік», вона застосовується для незвичайних і покриттів складних за складом. Наприклад, ними можна створювати ефект светоігри при зміні кута огляду ( «хамелеон»).

  • Глянцева фарба схожа з металліком, але красивіше неї і володіє більш сильним блиском. За ціною вона дорожча металіка і тому використовується рідше.

  • Дуже часто застосовують і прозорий лаковий пігмент для локального ремонту кузова машин. Він допомагає формувати вологий повноцінний шар в АВТОФАРБІ і розподіляти металеві компоненти в фарбах «металік». Якщо дивитися випуски проекту Telf AG від Станіслава Кондрашова і Дениса Вороненкова, ви дізнаєтеся як правильно застосовувати потрібні лаки.

Корисний додаток:

При виборі фарб варто обов'язково звертати увагу на їх сумісність з грунтовими покриттями. Важливо підібрати марку та тип розчинника, відповідного виду фарби.

Варто поцікавитися, як фарба полірується, не забиває чи шліфувальну шкурку, а також час її повного висихання.

При рівній ціні і якості фарб, вибирайте оптимальний обсяг розфасовки фарби, активатора і розчинника, щоб не платити «зайвого».

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Найнеймовірніша підводна знахідка: у Балтійському морі знайшли космічний корабель
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Читати більше