Підрив мостів у нинішній війні: чому це так важливо та скільки їх вже зруйновано в Україні

Підрив мостів у нинішній війні: чому це так важливо та скільки їх вже зруйновано в Україні
Поширити в соціальних мережах:

Відомо точну цифру зруйнованих мостів в Україні…

Більше 12 тисяч мостів і шляхопроводів по всій Україні з початку повномасштабного вторгнення росіян, разом із українськими військовими, захищали країну і стримували натиск ворога. Саме мости ледь не першими застрягли в горлі російського бліц-кригу. Підкорення Києва не відбулося після підриву ЗСУ основних переправ на шляху окупаційного конвою. А далі за справу взялася наша відважна артилерія.

Але командування рф не надто переймалося втратами, тому відправляли до мостів усе більше гарматного м’яса. Коли строковики в рф закінчилися, кремлівські генерали вирішили будувати в Україні власні тимчасові мости, але всі вони не вистояли.

Як тільки небезпека взяття Києва минула, українська армія взялася за переправи у напрямку слідування російських колон підтримки. Диверсійні групи одні за одними знищували чимало шляхів постачання окупантам. В результаті, голодними і не потрібними своєму керівництву, російським солдатам доводиться воювати з добре підготовленою, укомплектованою і мотивованою українською армією.

«Мости є частиною логістики і вони можуть чи заважати наступу, чи заважати відступу ворога, тому, дійсно, знищення мостів в рамках загальної тактики, в рамках проведення та планування операції займає значне місце. Це логістика: підвіз боєприпасів, пального. Якщо ми перебиваємо логістичні канали, тоді війська просто не можуть рухатися і не можуть воювати», - зазначає військовий експерт Михайло Самусь    

За даними Міністерства інфраструктури нині нараховується в Україні понад 300 зруйнованих мостів. Також є знищені залізничні мости. При цьому окупантам, мабуть, і в голову не приходить, що вони відступатимуть до себе на батьківщину тими ж зруйнованими та розбомбленими дорогами та мостами, але в тому разі, якщо дивом виживуть.

Скільки інфраструктури пошкодили в Україні війська рф з початку війни? Які регіони найбільше постраждали? Яка доля чекає на Керченській міст? Про це та більше – у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше