«Олександр Омельченко – це історія Києва»: власниця ритуальної компанії Алла Ландар розповіла про підготовку прощання з екс-мером

«Олександр Омельченко – це історія Києва»: власниця ритуальної компанії Алла Ландар розповіла про підготовку прощання з екс-мером
Поширити в соціальних мережах:

Вшанувати пам'ять до колонної зали КМДА прийшли сотні киян…

У Києві попрощалися з колишнім керівником столиці Олександром Омельченком, який помер 25 листопада 2021 року у віці 83 років.

omelchenko

Олександр Олександрович керував містом із 1999 до 2006 року. «Київ був його життям», - розповідає власниця ритуальної компанії «Петро Великий» Алла Ландар, яка організовувала процесію прощання з екс-мером.

Алла Ландар – президент Міжнародної асоціації професіоналів похоронної справи, Національний член від України у Всесвітній Федерації похоронних виконавців (FIAT-IFTA), «Заслужений працівник сфери послуг України» та керівник компанії ритуальних послуг «Петро Великий».

Також вона розповіла про організацію церемонії прощання і про тонкощі в оформленні процесії:

«У колонній залі КМДА були організовані експозиції про життя Олександра Омельченка. У них була представлена ​​фотогалерея його життя на чолі столиці – про те, як за 8 років було відкрито численні храми, серед яких - Михайлівський собор, Успенський собор, Аскольдова могила; запущено 8 нових станцій метро, ​​було відбудовано багато міських лікарень, впорядковано столичні парки та багато іншого»

omelchenko

Окрема віха в цій експозиції – робота Олександра Омельченка на чолі Федерації хокею України: як відомо, цей вид спорту займав особливе місце у його житті. Також у галереї було представлено кілька десятків світлин з боксерських поєдинків Віталія та Володимира Кличків – Олександр Омельченко не пропускав жодного їхнього бою. Чимало і фото із зустрічей Олександра Омельченка з політиками різного рівня, з якими він співпрацював. Окрему частину експозиції представляли книги Олександра Омельченка.

«Під час підготовки організації прощання для нас важливо було показати, ким був Олександр Олександрович і як він прожив своє життя. Для цього необхідно було зібрати його життєпис, але з цим виникли проблеми – у відкритих джерелах не було архівних фото. У цьому допоміг Олег Федонюк – фотограф, який супроводжував Олександра Омельченка впродовж його роботи на чолі міста і раніше працював у газеті «Столиця». Він передав унікальні матеріали про життя екс-мера, котрі побачили кияни, що прийшли попрощатися з Олександром Олександровичем», – розповідає Алла Ландар.

Також, у рамках прощання з колишнім керівником столиці, кияни та близькі Олександра Олександровича ставали авторами книги «Людина епохи». У цій книзі вони писали, ким Олександр Омельченко був для них у їхньому житті. Свої почуття у цій книзі залишили і дружина покійного Людмила Омельченко, його діти, онуки, мер Києва Віталій Кличко та інші.

«Ми прощаємося з тим, кого справді можна назвати «Людиною епохи». Я була добре знайома з Олександром Олександровичем. Можу твердо сказати, що інших таких людей, які настільки любили б Київ і любили життя – одиниці. Найкраще про те, наскільки персона Олександра Омельченка важлива для Києва, каже кількість людей, які прийшли з ним попрощатися. Для нас як організаторів прощання було важливо розповісти всім киянам про те, що Олександр Омельченко не уявляв свого життя без Києва. Олександр Олександрович – це історія Києва і він назавжди залишиться у пам'яті мільйонів», – впевнена Алла Ландар.

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

omelchenko

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше