Олександр Кобахідзе - грузинський легіонер в українському футболі

Олександр Кобахідзе - грузинський легіонер в українському футболі
Поширити в соціальних мережах:

У Профутбол на 2+2 ексклюзивне інтерв'ю із грузинським легіонером Олександром Кобахідзе – про "95-й квартал" у Волині, незвичне для футболіста хобі та грузинську кухню.

За всі роки через український чемпіонат пройшло 103 грузини. Наразі ця цифра є меншою, але півзахисник Ворскли Олександр Кобахідзе й досі входить до числа тих, хто залишився – в Україні він вже дев'ятий рік.

Журналіст програми Профутбол на 2+2 зустрівся з грузинським легіонером, щоб дізнатися, як футболіст адаптується у новій команді, які стосунки мав з тренерами Дніпра та Волині та на що, окрім футболу, витрачає свій час.

За роки перебування в Україні Олександру Кобахідзе довелося грати у Дніпрі, у колишньому Кривбасі, Арсеналі та Волині, допоки він не зайняв своє місце у лавах полтавської Ворскли.

"Найголовніше, що він постійно спілкувався з футболістами. У нас не було у команді футболістів основного або неосновного складу, з яким би він не розмовляв. Він до всіх ставився однаково, тому у нас був дуже дружній, міцний колектив", – згадує Олександр період у Арсеналі – саме там він зміг розкритися на повну.

З тренером дніпрян грузинський футболіст також мав гарні відносини, але був змушений покинути клуб через високу конкуренцію із Коноплянкою та перейти до Волині. З луцькою командою у Олександра Кобахідзе пов'язані лише гарні спогади: "Моє прізвище він постійно плутав: то Кікабідзе, то Кахабідзе, то Каладзе навіть називав. Він такі речі казав, що ми навпаки сміялися, ніхто не ображався. Там цілий "95-й квартал" точно".

Наразі Олександр перейшов до Ворскли та вже показує гарний результат.

"Навіть з першого дня було видно и чутно, що це справжня людина, яка добродушна, яка дуже порядна, і вислухає тебе, і підтримає, і щось розкаже. Адаптації йому як такої не потрібно було", – ділиться враженням щодо нового члена команди Володимир Чеснаков, капітан Ворскли.

Окрім футболу, Олександр має незвичні як для футболіста хобі – він частує своїх товаришів з команди власноруч приготованими стравами грузинської кухні та читає книжки.

"Так, я люблю читати. Остання книжка, яку я прочитав – "Майстер і Маргарита". Був у захваті. Читати літературу російською мені важко, хоча я можу читати, а от українською – ще ні", – зізнається Олександр.

Повне інтерв'ю з Олександром Кобахідзе дивіться у ВІДЕО.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше