Неочікувані реакції організму людини на укуси певних тварин

Неочікувані реакції організму людини на укуси певних тварин
Поширити в соціальних мережах:

А ви знали, що укус верблюда також має негативні наслідки на людину, але які саме? Та яким особливим чином укус бразильського павука діє на чоловіків? Дізнаєтеся у матеріалі.

Розчинення кісток. 

Верблюд з легкістю може розчинити ваші кісти. Ніхто не підозрює, що верблюд може виявитися однією із найнебезпечніших тварин, але, всупереч переконанням, такий ризик існує. Бувають випадки, коли після його укусу в організм разом зі слиною потрапляє бактерія, яка викликає остеоліз, який призводить до розчинення кісток.

Алергія на м’ясо. 

Саме таку хворобу можна отримати від укусу кліща. Так, усі ми знаємо, що укус кліща може викликати такі захворювання, як енцефаліт і хвороба Лайма. Але напевно мало кому відомо, що після такого укусу може виникнути алергія на червоне м'ясо. У ряді випадків білки кліща, впорснути зі слиною, і певні органічні сполуки, що містяться в м'ясі ссавців, запускають механізм потенційно небезпечної для життя алергічної реакції.

Довготривала ерекція. 

Що спільного у павука та Віагри? Укус бразильського блукаючого павука викликає біль і подразнення, але це не всі побічні ефекти. Найцікавіше, що отрута здатна викликати довготривалу ерекцію у чоловіків. Вона може тривати до 4 годин, поки токсин взаємодіє з кров'ю людини.

Панічний страх. 

Укус медузи іруканджі не тільки викликає пекучий біль і судоми, але і володіє одним дуже дивним і страшним ефектом: він викликає ефект екзистенціального страху. Людина, ужалена цієї медузою, може відчувати непереборну боязнь смерті, навіть уже оговтавшись від укусу.

Місяць болю. 

Саме такий наслідок має укус качкодзьоба. У качкодзьоба є одна вкрай цікава здатність: це один з небагатьох видів ссавців, які виробляють отруту. Цей незвичайний токсин потрапляючи в організм викликає сильний біль, який не може полегшити навіть дуже сильне знеболююче і тривати він може місяцями.

Кровотеча, яку майже неможливо спинити. 

І такий страшний наслідок можна отримати від укусу дуже маленького створіння. Лономія – отруйна гусениця, що мешкає в Бразилії. Щетинки, якими покрито все її тіло, приховують величезну небезпеку: вони впорскують в жертву отруту, яка володіє дуже сильними властивостями і не дає згортуватися крові. Саме вона є причиною великих кровотеч в тілі жертви.

Сонна хвороба. 

Муха Цеце є переносником сонної хвороби, жертви якої спочатку відчувають симптоми, схожі на алергічну реакцію з лихоманкою, болем в суглобах і головними болями. Але з плином часу з'являються і інші симптоми, такі як плутанина свідомості, відсутність координації, безсоння, психоз і навіть параліч.

За матеріалами: adme.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше