Нема чим стріляти: у росії масово закриваються підприємства оборонпрому

Нема чим стріляти: у росії масово закриваються підприємства оборонпрому
Поширити в соціальних мережах:

Міф про «другу армію світу» незабаром буде остаточно зруйнований…

Чим довше йде війна – тим менше озброєнь у російської армії і поповнити їх уже стає великою проблемою. Багато підприємств військової промисловості країни-агресора зупиняються, а винні у всьому санкції. Адже більшість комплектуючих для снарядів та техніки постачалися із закордону.

Наприклад, у середині березня, менш ніж за місяць війни, було припинено роботу двох найбільших підприємств: Уралвагонзаводу та Челябінського тракторного заводу. Згадані підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки та потреб збройних сил російської федерації.

За словами військового експерта Олега Жданова, решта підприємств також довго не працюватиме. Як тільки закінчаться запаси на складах, вони призупинять свою діяльність.

Схожа ситуація із ракетами, якими рашисти бомбять українські міста. Ракет системи «Калібр» у росії майже не залишилося, а зробити нові не вийде. Оборонних підприємств, які задіяні для їх виробництва, понад десяток – усі вони під санкціями та перебувають у тисячах кілометрів один від одного.

Навіть якщо росіяни подолають логістику та наштампують купу болванок, вони все одно не полетять. Головних аргументів два: електронна система управління провадиться у Франції, а двигун – у Німеччині.

Українська розвідка повідомляє, що за останні два тижні в росії закрили вже понад 20 підприємств оборонпрому: зокрема, припинили виробництво ракет на підприємстві «Вимпел». Всупереч упевненості, що за останні десятиліття рф працювала на мілітаризацію, при путіні було закрито більше сотні підприємств оборонпрому – сьогодні вони схожі на руїни.

Докладніше про проблеми російського оборонпрому – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Мир під диктовку кремля: чому Україна не може погодитися на російські «мирні» ініціативи?
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» - «Шахтар»
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?
Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі: хто переміг?

Боксерський поєдинок пройшов на стадіоні Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді…

Місяць створили інопланетяни для своїх космічних кораблів? Несподівана версія дослідників
1600-річний камінь з середньовічними написами випадково знайшов в своєму саду вчитель географії з Англії
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Кривбас»
Читати більше