Найвідоміші передбачення Стівена Хокінга

Найвідоміші передбачення Стівена Хокінга
Поширити в соціальних мережах:

Всесвітньо відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг пророкує настання кінця світу на Землі протягом найближчої тисячі років.

На думку Стівена Хокінга, загибель людства настане внаслідок ядерної війни, генетично створеного вірусу або через штучний інтелект. Пропонуємо вашій увазі добірку з найвідоміших прогнозів вченого.

1. Єдине джерело енергії

У лютому 2016 британський астрофізик Стівен Хокінг в програмі BBC розповів, яким, на його думку, буде головне джерело енергії для людства в майбутньому. Вчений припустив, що повністю вирішити проблему нестачі енергії можливо за допомогою будівництва невеликих штучних чорних дір. Такого обсягу енергії вистачить для живлення всіх електричних приладів на Землі.

2. Повстання роботів

У жовтні 2016 року Хокінг заявив, що потужне зростання штучного інтелекту може стати найгіршою подією в історії людства. "Створення штучного інтелекту може стати останнім технологічним досягненням людства, якщо ми не навчимося контролювати ризики, – попередив він. – Комп'ютери обженуть людину в інтелектуальних здібностях протягом наступних 100 років. Коли це трапиться, потрібно бути впевненими, що цілі комп'ютерів збігаються з нашими".

3. Інопланетне вторгнення

У листопаді 2016 Стівен Хокінг заявив, що прибульці становлять небезпеку для Землі. "Якщо інопланетяни відвідають нас, результат може бути схожий на те, що трапилося після прибуття Колумба в Америку. Для корінних жителів континенту це скінчилося погано", – прокоментував науковець.

4. Колонізація Марса та Місяця

Влітку 2017 року на Міжнародному фестивалі науки і мистецтв Starmus IV в Норвегії Стівен Хокінг попередив, що людству загрожує знищення, якщо ми не залишимо Землю. За його словами, це може статися в результаті падіння астероїда, або через кліматичні проблем, або через перенаселення планети. "Я переконаний, що людям необхідно залишити Землю. На нашій планеті стає все менше місця для нас, а наші фізичні ресурси дуже швидко виснажуються", – сказав Хокінг.

Він зазначив, що для того, щоб врятуватися, люди повинні задуматися про освоєння Місяця і колонізації Марса, куди потрібно спочатку відправити рослини, а потім вже людей.

5. Апокаліпсис через бозона Хіггса

Ще у вересні 2014 Стівен Хокінг передбачив апокаліпсис через бозона Хіггса. На думку вченого, в ході експерименту в земних умовах може бути створений нестабільний бозон Хіггса, який стане своєрідним тунелем між "помилковим і істинним вакуумом". В результаті пролому в поле Хіггса весь Всесвіт перейде в інше фізичний стан. При цьому даний перехід буде миттєвим.

6. Перетворення Землі на кульову блискавку

Вчений стверджує, що вже через 600 років наша планета перетвориться в спопеляючу кульову блискавку. Хокінг прогнозує, якщо людство найближчим часом не залишить Землю, проблема перенаселення призведе до критичного збільшення вироблення енергії, що врешті-решт вб'є нас усіх.

За матеріалами Нronika.info.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше