Найщасливіші люди живуть у великих містах

Найщасливіші люди живуть у великих містах
Поширити в соціальних мережах:

Американські вчені довели, що темп життя у великому місті підвищує рівень щастя.

Група американських вчених з Каліфорнійського державного університету Фресно дослідила темпи розвитку великих міст з 31 країни. Незважаючи на те, що життя у місті інколи пов'язане з високим рівнем напруги та стресу, щоденна зайнятість впливає на більший рівнем задоволеності життям. Про це повідомляє Іndependent.

20 цікавих фактів про NASA, які ви можете не знати

Виявляється, багато справ та відсутність вільного часу можуть бути корисними для людини. А жвавий ритм життя у великому місті, що швидко розвивається, може стати запорукою благополуччя та шляхом для отримання задоволення.

"Зайнятість, відсутність великої кількості вільного часу і постійна активність є важливими факторами благополуччя, – вважає доктор Жанетт Бікнелл. – Дослідження інших американських колег також підтверджують, що люди, які весь час зайняті, відчувають себе набагато щасливішими. Жителі мегаполісів швидше розвиваються і мають всі можливості для ефективної самореалізації та процвітання".

Дослідження також висвітлило позитивну кореляцію між швидкістю, з якою люди реалізуються у житті та станом економіки, в якій вони живуть. Однак, як зазначила доктор Бікнелл, щастя людини більше залежить від того, на що вона витрачає свій час щодня, аніж від того, скільки грошей вона заробляє. Коли люди мають достатньо грошей для задоволення своїх основних потреб, це не обов'язково означає, що вони щасливі.

Топ-5 найщасливіших місць на Землі

У жовтні 2017 року дослідження, проведене спільно дослідниками з Оксфордського та Гонконгського університетів, оцінило стан здоров'я 419 562 осіб з 22 британських міст. Вчені дійшли висновку, що ті, хто живе у центральних районах, ведуть більш щасливе та активне життя, аніж ті, хто мешкає у передмісті.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Її малював Шевченко: радянська влада поховала на дні Каховської ГЕС старовинну козацьку Покровську церкву
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні
Гігантський «шаблезубий» лосось, який досягав 2,7 метрів в довжину, насправді мав не ікла, а бивні

Нові дослідження вчених змінює уявлення про цю доісторичну рибу…

На війні всі методи гарні: рф вдається до магії, аби поширити дезінформацію та розхитати психіку росіян
«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
Читати більше