Нанотехнології у старовинній римській чаші: ТОП-5 шокуючих відкриттів, зроблених у найнесподіваніших місцях

Нанотехнології у старовинній римській чаші: ТОП-5 шокуючих відкриттів, зроблених у найнесподіваніших місцях
Поширити в соціальних мережах:

Кожна людина хоч раз у житті робили несподівані відкриття, але…

Наприклад, знаходила гроші у кишені куртки, якою давно не користувалися, або випадково натрапляла на сімейну реліквію, прибираючи підвал. Проте іноді бувають такі знахідки, від яких просто перехоплює подих. Видання Investing розповіло про деякі з відкриттів, які навіть стали матеріалом для документальних фільмів Netflix.

У 2010 році у штаті Міннесота, США, чоловік на ім’я Девід Гонзалес під час ремонту свого будинку знайшов копію Action Comics №1, що стало першою появою Супермена в серії DC. Бойовики конкурента Marvel були одними з найприбутковіших коміксів, і сьогодні колекціонерам важко знайти найперші випуски. Копія Гонзалеса, яку він пізніше продав майже за 200 000 євро, була в кращому стані, ніж багато інших. Вірите чи ні, попередні власники будинку використовували комікс разом із різними іншими паперами як ізоляцію для стін.

У 2015 році у місті Плімут, Англія пара знайшла середньовічний фонтан під підлогою своєї вітальні. Таке відкриття подружжя зробило, коли намагалося зрозуміти, чому їхня вітальня нерівна. Піднявши дошки підлоги, вони виявили колодязь глибиною десять футів, який датується середньовіччям. Після деяких досліджень з’ясувалося, що фонтан був побудований у 1500-х роках як частина акведука. Сер Френсіс Дрейк побудував акведук для транспортування води з Плімута в Дартмут. Після відкриття фонтану власники будинку закрили його люком і встановили освітлення, щоб показувати його усім охочим. 

Ця дика історія, яка сталася 1978 року у місті Лос-Анджелес, Каліфорнія, починалася з того, що двоє хлопців копались у своєму саду і натрапили на рідкісний Ferrari Dino GTS 1974 року, який стояв у кількох футах під землею просто в їхньому саду. Авто було загорнуто рушниками та брезентом, що свідчить про те, що його попередній власник планував одного дня його дістати. Як виявилося згодом, попередній власник Dino найняв злодіїв, щоб викрасти його власний автомобіль і скинути його в море, щоб він міг вчинити страхове шахрайство. Замість цього злодії закопали машину в надії повернути її пізніше.

У 2020 році посеред сільськогосподарського поля в Нью-Йорку Кірк Матес виявив сейф вагою 270 кг. Металевий сейф довелося транспортувати важкою технікою, але ніхто не знав, хто, коли і навіщо його туди поклав. У записці, прикріпленій до сейфа, було написано: «Якщо ви відкриєте його, ви збережете те, що всередині» Фермер Кірк не відкрив його і досі, адже вважає, що секрети корисні для того, щоб відволікати людей від повсякденного життя. 

У 1950 році в Англії у старовинній римській чаші знайшли нанотехнології. Цю 1600-річну римську чашу називають чашею Лікурга, оскільки на ній зображено фракійського царя Лікурга. Незважаючи на те, що він виглядає як звичайний, хоч і химерний, старовинний посуд для пиття, насправді це набагато більше. Цей кухоль містить ключ до деяких технологій, які можна використовувати для діагностики захворювань або виявлення біологічної небезпеки в аеропортах. Кухоль виглядає нефритово-зеленим, якщо підсвічувати його спереду, але стає криваво-червоним, якщо освітлювати його ззаду. Знадобилися десятиліття, щоб зрозуміти, як ця чашка може це зробити, але в 1990 році дослідники знайшли відповідь. Виявляється, стародавні римляни були піонерами нанотехнологій, використовуючи дорогоцінні метали для зміни електронів чашки. 

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше