Машина почала провалюватися під землю: як на Криті знайшли 3400-річну гробницю мінойського періоду?

Машина почала провалюватися під землю: як на Криті знайшли 3400-річну гробницю мінойського періоду?
Поширити в соціальних мережах:

Старовинну гробницю випадково виявив фермер...

На східному узбережжі Криту, поруч із містом Ієрапетра, у 2018 році археологи здійснили надзвичайне відкриття, вивчаючи ідеально збережену гробницю мінойського періоду. Поховання було закрите кам’яною стіною і датується 1400-1200 роками до нашої ери — приблизно 3400 років тому. Його виявили завдяки зламаній зрошувальній трубці, повідомляє видання greekreporter.

Старовинну гробницю випадково знайшов фермер. Чоловік припарковував автомобіль у своєму оливковому гаю і помітив, що колеса почали провалюватися під землю. Поховання знаходилося на глибині понад 2,5 метра і залишилося недоторканим протягом тисячоліть.

Всередині гробниці виявили тіла двох чоловіків бронзової доби, які були поховані з розкішно виготовленими керамічними виробами. Камера гробниці була розділена на три заглибини, в яких знаходилися тиснені глиняні труни. Вони були прикрашені абстрактними візерунками, характерними для мінойців бронзової доби. Чоловіки були поховані в сидячому положенні, а поруч з їхніми скелетами знаходилися чаша та 14 високоякісних грецьких ритуальних глеків. За совами дослідників, це свідчить про заможність цих людей.

глроопо

Це відкриття особливо важливе, оскільки мінойські поселення частіше виявляються в низинах і рівнинах, а не в гірських регіонах, як Ієрапетра. Це дає нові підстави для розуміння розподілу міноїв в регіоні та їхнього способу життя.

Мінойська цивілізація, яка виникла на острові Крит приблизно в 3100 р. до н. е. і існувала до 1100 р. до н. е, відома своєю монументальною архітектурою та енергійним мистецтвом. Це відкриття дає можливість краще зрозуміти ритуали та побут міноїв, а також їхні зв'язки з іншими культурами.

«Ми особливо раді цьому великому археологічному відкриттю, оскільки очікується, що воно ще більше покращить знання про нашу культуру та історію, — сказав заступник мера місцевих громад, аграрного та туристичного відділу Ієрапетри Аргіріс Пантазіс. – Насправді, це також відповідь усім тим, хто сумнівається, що в Ієрапетрі були мінойці».

Читай також:

Фото: Ministry of Culture, Greece

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше