Марлос: "Я хочу виграти багато трофеїв для Шахтаря"

Поширити в соціальних мережах:

У Профутбол на 2+2 ексклюзивне інтерв'ю з одним з найсильніших гравців чемпіонату Марлосом про схожість з Мессі, український борщ та плани щодо натуралізації в Україні.

Журналісти програми Профутбол на 2+2 поспілкувалися з одним із лідерів Шахтаря бразильцем Марлосом щодо його футбольної кар'єри вдома та в Україні, подальших планів та можливого переходу до Інтеру.

"Для мене це був величезний досвід і привілей – знаходитись на одному полі з такими зірками, як Рівалдо, Каземіро та Лукасом Моурою. Саме в них я навчився багатьом речам", - згадує футболіст початок своєї кар'єри у Корітібі.

Після трансферу до Металіста бразильцю довелося адаптуватися до нових умов і зовсім нового футболу, але попередній досвід став у нагоді та допоміг швидко перейти до основного складу.

"Мирон Маркевич і спортивний директор Металіста Євген Красніков мали величезне значення у моїй адаптації. Саме вони допомогли мені розпочати мій футбольний шлях в Україні, – ділиться Марлос. Перехід до Шахтаря також приніс багато нового досвіду. – Мірча Луческу відкрив у мені нові чесноти. Ми грали в єврокубках, я став краще розуміти європейський футбол. Зараз ми працюємо з Паулу Фонсекою, у нього інше бачення футболу. Я відкриваю нові можливості і таланти в собі, знову вчуся новому. Паулу мені довіряє, мені це подобається".

Через гарну фізичну форму та стиль гри півзахисника Шахтаря доволі часто порівнють з Мессі. Сам Марлос вважає, що йому ще є чому вчитись: "Коли я починав грати, мені говорили, що я чимось схожий на Мессі. Я вважаю його найкращим гравцем в історії футболу, тому таке порівняння не зовсім коректне. Він робить з м'ячем будь-що будь-коли. Звичайно, мені приємно, що моє ім'я згадують і порівнюють з Мессі".

В Україні бразильський футболіст живе менше п'яти років, але вже планує залишитись – як в українському футболі, так і у самій країні.

"Насправді у мене був офіційний запит від Інтера. Якщо чесно, я задумався. Це великий клуб з великими гравцями, про нього всі говорять. Але поки вирішив залишитись. Ще є чому вчитися тут, і я хочу вигравати багато трофеїв для Шахтаря, – зізнається спортсмен. – Зараз я почуваюсь абсолютно місцевої людиною, мені подобається ця країна. Навіть мої рідні кажуть мені: "Ти вже більше схожий на українця, ти вже не наш".

Про гру в українському чемпіонаті та про те, що допомагає півзахиснику "гірників" тримати себе у гарній формі, дивіться у Профутбол на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше