Лайфхаки: як позбутись неприємного запаху взуття

Лайфхаки: як позбутись неприємного запаху взуття
Поширити в соціальних мережах:

Піт, бруд, волога – сприяють тому, що рано чи пізно у нашого взуття з’являється неприємний запах. Ми зібрали для вас практичні поради, як позбутися неприємного запаху взуття.

Головною причиною неприємного запаху ніг вважається продукти життєдіяльності бактерій та посилена пітливість. На стопах знаходиться близько тисячі потових залоз, що виробляють за день до 200 мл поту!

Джерелом неприємного запаху є бактерії, що постійно розмножуються, та їх продукти життєдіяльності. Ми носимо закрите взуття, шкарпетки, тому для бактерій виникає сприятливе середовище для розмноження. Бажано щовечора робити ванночку для ніг із додаванням морської солі. Так ви позбудетеся надлишків бактерій та продуктів їх життєдіяльності.

Якщо неприємний запах взуття все-таки з'явився, позбутися його допоможуть такі засоби:

  • 1. Вимийте взуття зсередини водою з милом, а після протріть слабким розчином оцту, використовуючи ватний тампон або серветку, потім знову промийте водою з милом. Гарно просушіть взуття.
  • 2. Звичайна харчова сода дуже добре вбирає в себе неприємні запахи. Насипаємо невелику кількість соди всередину і залишаємо на ніч. Після соду витрушуємо або видаляємо її пилососом. Зверніть увагу, даний спосіб найкраще підходить для світлого взуття, на темному можуть залишитися плями.
  • 3. Для не лакованого взуття відмінно підійде виморожування. Виморожування вбиває шкідливі бактерії і, отже, позбавляє нас від неприємного запаху. Поміщаємо взуття в поліетиленовий пакет, ставимо на ніч в морозилку (взимку можна використовувати балкон). Вранці дістаємо і даємо прогрітися до кімнатної температури.
  • 4. Кілька разів на тиждень промиваємо взуття зсередини настоєм зеленого чаю, після добре просушуємо його.
  • 5. Максимум три рази в тиждень для дезінфекції, як ніг, так і взуття можна використовувати протирання горілкою устілок.
  • 6. Користувачі мережі також пропонують скористатися сумішшю наповнювача для котячих туалетів. Засипати його до взуття, попередньо помістивши його до тонкої шкарпетки.
  • 7. В аптеках продаються різноманітні спреї, мазі і креми для зменшення пітливості ніг і позбавлення від неприємного запаху. Там, зокрема, ви можете придбати дезодорант для взуття.

Не забувайте, неприємний запах може бути пов'язаний з виникненням грибка стопи. Зверніться до лікаря для виявлення і позбавлення від грибкової інфекції. Тепер ви знаєте, як прибрати запах із взуття.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше